Kosárlabda

2024.02.21. 09:30

Kupagyőztes lett Olaszországban a pécsi tehetség, Juhász Dorka

A Juhász Dorkát is a soraiban tudó Famila Schio női kosárlabdacsapata magabiztos győzelemmel védte meg a címét az Olasz Kupában. Ennek köszönhetően fennállása során tizenötödik alkalommal lett kupagyőztes az olasz együttes.

Móga Richárd

Forrás: Famila Basket Schio

Pozitív előjelekkel várhatta a Venezia a döntőt, ugyanis a teljes szezonban mindössze egyetlen vereséget jegyzett az együttes, igaz, éppen a Familia Schiótól még januárban. Ezzel szemben a pécsi lány jelenlegi alakulata igencsak hullámzóan szerepel idén, de már több alkalommal is bebizonyosodott, hogy nem szabad leírni a többszörös kupagyőztes klubot.

Kupagyőztes lett a Famila Basket Schio.
Kupagyőztes lett a Famila Basket Schio.
Fotó: Famila Basket Schio / Forrás: facebook

A mérkőzést a Schio kezdte jobban, az első percekben pár pontos előnyre tett szert, azonban a Reyer 14–9 után 11–3-as sorozattal zárta az első negyedet. A második szakaszban egészen 34–30-ig őrizte előnyét a velencei alakulat, de a félidő utolsó három-négy perce azonban a Schiónak sikerült jobban és azóta már tudjuk,  hogy ez döntőnek is bizonyult.

A nagyszünetet követően a Schio ott folytatta, ahol abbahagyta. Robyn Parks triplát értékesített, Arella Guirantes pedig két kiváló villanással duplákat. Kinyílt az olló, a különbség pedig 15 pontra hízott. A Reyer Venezia mindent megtett, hogy mérkőzésben maradjon, de a címvédésre hajtó együttes magabiztosan menedzselte előnyét.

A negyedik negyed elején még egy nagy hajrába kezdett a velencei gárda. A finn Awak Kuier triplája után 68–64-re szépített, a folytatásban pedig a játékvezetők is főszereplők lettek vitatható ítéletekkel, aminek Juhász Dorka is elszenvedője volt. A Schiót azonban nem lehetett kizökkenteni. Hat perccel a vége előtt visszaállt a 10 pontos differencia (74–64), így eldőlni látszott a finálé. Az utolsó két percbe már újra 15 pontos különbséget lehetett látni az eredményjelzőn, tehát magabiztosan tartotta előnyét a Schio, és megérdemelten hódította el a trófeát.

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke, Juhász Dorka huszonkilenc percet töltött a parketten, négy pontot, kilenc lepattanót és két gólpasszt jegyzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában