Kosárlabda

2024.03.31. 20:02

Főnixként támadt fel poraiból a Panthers az utolsó negyedben

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Megdöbbentően közel állt ahhoz a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, hogy az alapszakasz utolsó két fordulójában elszórakozza azt az előnyt, amit piszok nagy erőfeszítésekkel 24 játéknap alatt összehozott. Mint ismert, utolsó hazai meccsén kikapott a legnagyobb rivális Újbuda MAFC ellen, s a záró napon is rettentő közel állt ahhoz, hogy bukjon, s a második helyre csússzon.

A Vasas elleni rangadó első két negyedében még fej-fej mellett rohant a két keményen védekező együttes, de mindkét játékrészt kettővel a hazaiak nyerték. A nagyszünetet követően aztán bennragadt az öltözőben a Vasút, egyszerűen nem estek be a dobások, tíz pont fölé sem jutottak Frankék, miközben az ellenfél 20-ig száguldott.

Így 15 pontos hátrányból futott neki az alapszakasz utolsó negyedének a Panthers. Ott viszont bravúrosan játszott, s egy 17–0-s rohanással megfordította az állást. Ettől összezuhantak a hazaiak, s végül hat ponttal a Pécs nyert, így mindenkivel szemben pályaelőnyben játszhat majd a rájátszásban.

Vasas Akadémia–PVSK-Veolia 59–65 (17–15, 13–11, 20–9, 9–30)
Férfi kosárlabda NB I. B., Piros-csoport, 26. forduló.
Vasas: Takács D. 3/3, Cseh 8, Pleesz, Fekete 5/3, Olasz 12. Csere: Andrássy 6, Medve 6/6, Farkas 8/6, Rosta 6, Kelemen 5/3, Bagó. Vezetőedző: Stephen Arigbabu.
PVSK-Veolia: IGRUTINOVIC 14/3, Németh A. 9/9, Molnár M. 8/6, Bíró O., Horti 6. Csere: Plézer 8, Frank 6/6, Mokánszki 6/3, Antóni 5/3, Halász Á. 3/3, Radó, Harka. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában