Kézilabda

2024.03.27. 19:46

A Győr ellen minden jó megmozdulással felrobbantotta a Laubert a Misleny (galéria)

Igazi kézilabda ünnep volt! Fantasztikus hangulatban mérkőzött egymással a Kozármisleny KA és a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata az NB I. 18. fordulójában. A találkozó a vendégek sikerével zárult.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Tenyérnyi hely sem maradt szabadon a lelátón, miközben az ország egyik, ha nem a legjobb női kézilabdacsapata, a Győri Audi ETO KC sorakozott fel a pályán az izgatott ifjú kozármislenyi kísérő lányokkal. A morajló lelátó a sípszóra pedig tomboló orkánná vált, amint Scheffer megszerezte a találkozó első gólját, előnyhöz juttatva a hazaiakat, majd a másik oldalon elegánsan lehalászta Oftedal passzát a levegőből.

Győri Audi ETO
Kecskésék mindent kiadtak magukból a Győri Audi ETO KC ellen
Fotó: Löffler Péter

A hazai közönség nagyon jól tudta, minden ilyen momentumot meg kell ünnepelnie, s biztatni csapatát bármi is történjen a pályán a világsztárokból álló gárda ellen. Nem is csüggedt a lelátó népe, ahogy a vendégek egyre nagyobb előnyt harcoltak ki, persze tartani kellett a győri ultrákkal is a hangerőt.
A szünetre már tizenhárom-gólos hátrányban ment a Misleny, de a fordulást követően meg tudott annyira újulni, hogy újra megörvendeztette a hazai szurkolókat, akik hálájuk kifejezéseként a csapat nevet mennydörögték.

Az persze egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a Győr fog győzni, ahogyan az sem, hogy nagy különbséggel, de minden játékos arcán lehetett látni, hogy ez egy örömjáték. Most pedig arra sem kell várni sokat, hogy jöjjön egy hasonlóan parádés hangulatot ígérő mérkőzés. Április 20-án, a Győr riválisa, a Ferencváros látogat a Kozármislenyhez, s a találkozó ehhez hasonlóan a Lauber Dezső Sportcsarnokban lesz.

A győriek ellen végül tizenkilenc-gólos vereséget szenvedett a Misleny, de a hazai közönség ünnepelt.

Kozármisleny KA–Győri Audi ETO KC 15–34 (4–17)

Női kézilabda NB I., 18. forduló. Pécs, 2000 néző. 
Kozármisleny: Szabó L. – Imrei R. 2, Brettner, Bánfai 2, Lengyel, Scheffer 2, Szatmári. Csere: Wichmann (kapus), Kecskés 1, Tobak, Grosics 4, Grénus, Halász, Imrei N., Hadnagy, Bernhardt 4. Edző: Gyulay László. 
Győr: Duijndam – Győri-Lukács 6, Kristiansen 7, Blohm 3, Haugsted, Nze-Minko, Fodor Cs. 2. Csere: Solberg-Osthassel (kapus), Oftedal 2, Dale 4, Farkas E. 1, Gros 6, Farkas J. 2, Varga D. 1, Broch. Edző: Per Johansson.
Kiállítás: -, ill. 2 perc.
Hétméteres: 7/5, ill. 5/4.
Piros lap: Lengyel (58.).

Következik (04. 20., 18.00): Kozármisleny–Ferencváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában