Labdarúgás

2024.03.17. 15:54

A HR-Rent Kozármisleny hozta a kötelezőt (galéria)

Megvan a három pont! Hozta a kötelezőt a HR-Rent Kozármisleny, ugyanakkor nem sikerült olyan magabiztosan a győzelem, mint ahogyan azt talán sokan várták a sereghajtó Mosonmagyaróvár ellen a labdarúgó NB II. 25. fordulójában.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Sokszor a szezon második felében a legnehezebb mérkőzések a kiesőjelöltek ellen vár a labdarúgócsapatokra, így a HR-Rent Kozármisleny is érezhette a nyomást az utolsó helyezett Mosonmagyaróvár ellen. Ugyanakkor a kék-fehérekben megvan az a minőség, hogy hozzák is a kötelezőnek tűnő győzelmeket.

HR-Rent Kozármisleny
Major Sámuelt és a HR-Rent Kozármislenyt nem tudta megállítani a Mosonmagyaróvár
Fotó: Löffler Péter

Már a harmadik percben megszerezhette volna a Misleny a vezetést, de Beke beadását ekkor még Horváth Péter fölé fejelte, majd nem sokkal később Molnár Ádin löketét védte Auerbach.

Ugyan Lékainak is akadt dolga idő közben, de ő sem hagyta cserben társait, akik végül a 36. percben törték meg a jeget több ígéretes akciót követően. Ekkor Molnár labdaszerzését követően Tóth Zoltánhoz továbbította a játékszert, aki pedig jobbról a hoszún érkező Kirchnerhez ívelt. A gólkirályjelölt öt méterről lőtt aztán a hálóba.

Még a szünet előtt duplázhatott is volna Kirchner, de ezt Auerbach megakadályozta. A fordulást követően aztán jó húsz percet kellett várnia a publikumnak arra, hogy ismét rezegjen a háló. Ekkor a percekkel korábban pályára lépő Daru ugrott ki, s emelte a labdát a kirohanó hálóőr felett a kapuba.

Nem tartott azonban sokáig a felhőtlen öröm, hiszen a 68. percben szépítettek a vendégek. Vukasovic jobbról érkező beadására Radics érkezett középen, s közelről a kapuba lőtt.

A folytatásban volt mitől tartania a hazaiaknak is, a góltól vérszemet kapó vendégek mindent megtettek, hogy ki tudjanak egyenlíteni, de Szendeff fölé fejelt, míg Simita gyenge próbálkozását Lékai könnyedén hárította.

A hátralévő időben viszont már nem született több találat, így megszerezte az újabb fontos három pontot a Misleny, s újra a Nyíregyházánál ikszelő Szeged nyomába lépett.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–MOSONMAGYARÓVÁR 2–1 (1–0)

Labdarúgó NB II., 25. forduló. Kozármisleny, 700 néző. Vezette: Gaál Á. (Király Zs., Kulman). 
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke P., Horváth D., Füredi, Turi – Nagy E., Major S. – Molnár Á. (Nagy M., 70.), Tóth Z. (Daru, 58.), Kirchner (Bor, 82.)– Horváth P. (Schuszter, 70.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. 
MOSONMAGYARÓVÁR: Auerbach – Simita, Czingráber, Tullner, Horváth K. – Vukasovic, Radics (Gáncs, 82.) – Máris, Szabó B. (Bekker, 82.), Csóka D. (Illés D., 66.) – Puhtyejev (Szendeff, 66.). Vezetőedző: Nagy Ádám.
Gólszerzők: Kirchner (36.), Daru (64.), ill. Radics (68.).

Következik (03. 31., 17.00): PMFC–HR-Rent Kozármisleny.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában