Labdarúgás

2024.03.15. 10:40

Nem igazán örülnek Siklóson, hogy Pécsre kell látogatniuk – jön egy újabb vármegye egyes forduló

A Siklós és a Villány is Pécsen léphet majd pályára az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság tizen­nyolcadik fordulójának szombati játéknapján. A tervek szerint nem kell majd unatkozni vasárnap sem, ugyanis a Lovászhetény-Pécsvárad nagykozári, valamint a Komló bólyi vendégszereplése is izgalmasnak ígérkezik.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Március 16., szombat, 11.00 
PTE PEAC II.–Siklós 
Három fordulót tudhatnak maguk mögött az együttesek a 2024-es naptári évben, de azt ki lehet jelenteni, hogy jelenleg a PTE PEAC második számú csapatánál nincs jobb formában lévő alakulat a bajnokságban. Molnár Gábor legénysége 1–1-es döntetlennel kezdett a PVSK ellen, majd magabiztos győzelmet aratott a Villány (4–1) és a Komló (0–2) ellen is. A túloldalon sem lehet panaszkodni a tavaszi nyitányra, ugyanis hat pontot sikerült begyűjteni, a Lovászhetény-Pécsvárad elleni vereség pedig a rutintalanság számlájára írható. A két fél egymás elleni csatái között idén látni lehetett egy könnyed pécsi sikert (0–4), de a Siklós is ünnepelhetett november elején (0–2), így gyakorlatilag bármi megtörténhet. 
Molnár Gábor, a PTE-PEAC II. vezetőedzője: – Az eddigi tavaszi mérkőzéseink remekül sikerültek, természetesen szeretnénk a formánkat állandósítani. Hazai pályán célunk a három pontot begyűjteni, ami tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen egy jó csapat látogat hozzánk. Kemény csatára számítunk, apróságok dönthetnek. 
Bíró Ferenc, a Siklós vezetőedzője: – Nem a legjobbkor találkozunk a pécsi együttessel, hiszen igencsak jó passzban vannak. Ezt bizonyítja a Villány és a Komló elleni győzelmük is. Ennek ellenére szeretnénk az ellenfelünket magunk mögött tartani. Úgy gondolom, hogy megvan az a potenciál a fiatal kis csapatunkban, hogy meglepetést okozzunk. Ezt már többször is megtettük, s bízom benne, hogy a játékosaim ismét a jobbik arcukat mutatják, és akkor nem maradhat el a siker!

Nem számíthat sétagaloppra egyik fél sem.
Nem számíthat sétagaloppra egyik fél sem.

Március 16., szombat, 15.00 
PVSK–Villány 
A PVSK legutóbbi mérkőzése antireklámot csinált a focinak, így a drukkerek joggal bízhatnak abban, hogy az éllovas ellen majd lesznek szépségdíjas megoldások. Az már csak hab lenne a tortán, ha a pécsi klub november után (2–0) ismét hoppon hagyná a listavezetőt, de persze akkor is sokkolt mindenkit az eredmény. Tehát mondani sem kell, a revansra sokkal több esély van, de a házigazdának nem igazán van vesztenivalója. 

Március 17., vasárnap, 15.00 
Nagykozár– Lovászhetény-Pécsvárad 
Takács Lajos alakulata ezt az idényt gyakorlatilag már csak tesztelésre szánhatja, viszont a Lovászhetény-Pécsváradnak minden pontra szüksége van, ha még izgalmassá akarja tenni a pontvadászatot. Szeptemberben egy pontot elvitt Lovászhetényből a Nagykozár (1–1), november elején pedig igencsak megszorongatta ellenfelét (1–2), így nem számíthat ­sétagaloppra Varga László együttese. 

Bóly–Komló 
Kétségtelenül a forduló egyik legpikánsabb összecsapását rendezik meg Bólyban, ahol a középmezőnyben tanyázó Komló vendégeskedik. Turi Zsolt két meccsen vezényelte eddig a komlói csapatot, ráadásul idegenben aratott győzelmet. A két fél idei egymás elleni ütközetein összesen négy pontot szerzett a Komló (3–2, 1–1), tehát hiába az előkelőbb pozíció, a házigazdának fel kell kötnie a gatyát. 

Labdarúgó vármegye I.
 

 1.Villány17123243–2038
 2.Lovászh.–Pécsv.17103437–1932
 3.Bóly1792634–2829
 4.Siklós1773723–3624
 5.Komló1765630–3123
 6.PTE-PEAC II.1764728–2522
 7.Nagykozár17331120–3712
 8.PVSK1715119–288

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában