TCR World Tour

2024.04.20. 20:41

Nem habozott a bajnok Michelisz, az új idény első győzelme is az övé lett

Kvanduk Bence

Forrás: M. N.

Úgy kezdődött az új idény is, ahogyan az előző a TCR World Tourban, a baranyai Michelisz Norbert megszerezte a pole pozíciót, majd az első futamgyőzelmet is Vallelungában, s mint tudjuk, tavaly végül bajnokként zárta az évet.

Az első versenyen Yan Ehrlacher rajtolt mellőle, míg a második sorban Esteban Guerrieri és Mikel Azcona követte.

Az esős körülmények között a lámpák kialvását követően Michelisz elvesztette az első pozíciót, de addig szorongatta riválisát, míg nem a harmadik körben vissza tudta szerezni helyét. Onnan pedig már nem engedte ki a kezéből a siker, amit annak is köszönhetett, hogy közben Ehrlacher-nak védekeznie kellett Guerrierivel szemben.

Vasárnap 14 óra 25 perctől jön a fordított rajtrácsos futam, amelyen Michelisz a tizedik helyről rajtolhat.

Az első futam élmezőnye: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai), 2. Yann Ehrlacher (francia, Cyan Racing), 3. Esteban Guerrieri (argentin, Goat Racing), 4. Marco Butti (olasz, Goat Racing), 5. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai).

A vb állása egy verseny után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 45 pont, 2. Yann Ehrlacher (francia, Cyan Racing) 35, 3. Esteban Guerrieri (argentin, Goat Racing) 30, 4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 24, 5. Marco Butti (olasz, Goat Racing) 22, 6. Thed Björk (svéd, Cyan Racing) 20, 7. Santiago Urrutia (uruguayi, Cyan Racing) 14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában