Labdarúgás

2024.05.27. 11:16

Felcsillant egy reménysugár a PEAC számára

Kvanduk Bence

Forrás: MW

Ugyan a PTE-PEAC a négy NB III.-as csoport legrosszabb 13. helyezettje, ami a kiírás szerint a kiesését eredményezné, a Szombathelyi Haladás kálváriája szerencsét hozhat neki.

A versenyszabályzat szerint a két rosszabbik 13. helyezettnek kell visszatérnie a megyei osztályokba, azonban van egy kiskapu, ami kedvezhet ezeknek az együtteseknek. Ez pedig a második csapatok kiléte. Az NB I.-be jutó egyesületek, a Nyíregyháza és a Győr jogot kap arra, hogy szerepeltessen a harmadosztályban egy tartalék együttest, ilyen viszont az ETO esetében már létezik, s benn is maradt. Ez eggyel csökkenti az érkező gárdák létszámát, így a Pénzügyőr SE megúszta a kiesést, mert a felszabadult helyre a jobbik kieső 13.-at kérik fel. Itt érkezik a Szombathelyi Haladás licenc-ügye a képbe. A zöld-fehérek nem kapták meg harmadjára sem a másodosztályhoz szükséges engedélyeket, így elméletben csak a megyében indulhatnak, azonban az NB III.-as licenc megszerzése érdekében még tettek lépéseket. Ez elbírálás alatt van, ugyanis a második csapata megszerezte a bajnoki címet a Vas vármegyei élvonalban.

Ha a Magyar Labdarúgó-szövetség nem adja meg a Halinak a harmadosztályra sem a licencet, akkor a helyére a PTE-PEAC együttese lehet a jogosult.K. B.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában