Labdarúgás

2024.05.26. 09:35

Ki kell szurkolni a csodát: a PMFC-nek hatalmas szüksége van a rajongókra

Csak akkor maradhat bent a labdarúgó NB II.-ben a PMFC, ha vasárnap 17 órás kezdéssel legyőzi a Szegedet miközben a BVSC-Zugló kikap a Budapest Honvéd ellen. Ezen a Szombathelyi Haladás licenc-problémája sem változtat.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Rettentő nehéz feladat előtt áll a PMFC, hiszen gyakorlatilag a bolygók tökéletes együttállására van szüksége vasárnap, hogy jövőre is a másodosztályban indulhasson. Egyfelől a negyedik helyezett Szegedet kellene legyőznie a pécsieknek, ráadásul, ha minden esélyüket meg akarják tartani, egy-kétgólos különbség nem is lesz elég. Ha a BVSC-Zugló – amely a legrosszabb még nem kieső helyen áll – pontot szerez, akkor a Pécs már biztosan nem előzheti meg. Ráadásul a Budapest Honvéddal találkozik az újonc, amely mielőbb feledné már ezt a gyenge idényt.

Ugyanakkor egy halvány szerencse csillag még dereng a Pécs előtt. Ha a Szombathelyi Haladás nem szerez pontot és a Pécs valahogy el tudná tüntetni a tízes gólkülönbséget, akkor a zöld-fehéreket megelőzhetnél. Persze ehhez a Pécsnek például öttel kéne nyernie míg a Hali hattal kap ki.

Pénteken persze a Szombathely kapcsán kiderült, hogy fellebbezés után sem kapja meg a licencet a következő évre, így nincs miért küzdenie. Azonban ez sem jelenti a Pécs automatikus megmenekülését, mert alulról tölti fel a Magyar Labdarúgó-szövetség a bajnokságot, azaz egy, a feljutást nem kiharcoló NB III.-as csapat léphet feljebb.

A legvalószínűbb forgatókönyv tehát az, hogy jövőre öt idei másodosztályú csapattól búcsúzunk, s ebből egy lehet a Pécs. A mérkőzés viszont ingyenes lesz, így semmi nem akadályozza meg a pécsieket abban, hogy ott legyenek, és kiszurkolják a csodát!

Az utolsó forduló programja: PMFC–Szeged-Csanád, BVSC-Zugló–Budapest Honvéd, Kazincbarcika–Budafoki MTE, Gyirmót–Szombathely, Csákvár–Tiszakécske, Mosonmagyaróvár–Siófok (05. 26., vasárnap, 17.00), Vasas–Soroksár, Ajka–Győr (05. 26., vasárnap, 17.30).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában