Labdarúgás

2024.05.28. 11:29

Maratoni büntetőpárbaj döntött a továbbjutásról, szerdán rendezik a finálét

Móga Richárd

Fotó: Monyoródi Levente

Pattanásig feszült a hangulat a Baranya Vármegyei Kupa elődöntőjében, Bólyban, ahol a rendes játékrészben mindkét fél előnyben volt, mégis maratoni büntetőpárbaj döntött arról, hogy ki lesz a szerda délutáni fináléban a vármegye kettes bajnokság ezüstérmesének, a Harkánynak az ellenfele.

Az említett párharc már a múlt héten terítékre került volna, azonban az égiek közbeszóltak. Mindenesetre megérte várni, ugyanis igencsak színvonalas összecsapást láthatott a publikum, ráadásul a tömény izgalom sem maradt el.

A Lovászhetény-Pécsvárad a félidő közepén vezetést szerzett Szentes révén, de Zsebe Dávid még a hajrában egalizált. A házigazda lendülete a fordulást követően is megmaradt, ugyanis nem kellett sokat várni a második hazai gólra, azonban Szentes röviddel később ismét beköszöntött. 

A folytatásban az eredmény nem változott, így jöhetett a mindent eldöntő büntetőpárbaj. A párharc igencsak hosszúra sikeredett, már mindkét kapus értékesített egy tizenegyest, a végén pedig a Lovászhetény-Pécsvárad ünnepelhetett.

A szerdán 17 órakor kezdődő finálé ingyenes megtekinthető a PMFC Stadionban.

Bóly–Lovászhetény-Pécsvárad 2–2 (1–1) – büntetőkkel 8–9
Bóly. Vezette: Nagy Zs. (Maráz, Mindzsenti). Bólyi SE: Dósa – Bódis (Schleich, 77.), Marton, Neidhardt, Szentmártoni (Kutor, szünetben) – Dóra (Sági, 90.), Zsebe D., Nagy Zs., Menyhei (Erdélyi, szünetben) – Vénosz, Breitenstein (Bácsvánin, 83.). Vezetőedző: Horváth Dávid. Lovászhetény-Pécsvárad KFT: Matesz – Németh A., Fiáth, Bozó, Juhász L. – Spánitz, Szaniszló, Kovács A., Reith – Rácz E. (Kelemen F., 73.), Szentes. Vezetőedző: Varga László.
Gólszerzők: Zsebe D. (44.), Erdélyi (50.), illetve Szentes (27., 58.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában