Labdarúgás

2024.06.04. 18:50

Egy korszak véget ért, Lehó nélkül szegényebb lesz a vármegyei futballélet

Egy kicsit szegényebb lesz a következő szezontól a vármegyei futballélet, ugyanis egy csupaszív játékos, Lehota Tibor befejezte aktív labdarúgó pályafutását a felnőttek között. A felejthetetlen búcsú nem maradt el, de szerencsére lesz még alkalom megcsodálni az ötvenöt esztendős spíler játékát. Mindenesetre egy korszak véget ért.

Móga Richárd

Fotó: Csobán Róbert

Néhány éve már fontolgatta, hogy befejezi aktív labdarúgó pályafutását, azonban a sportág iránti szenvedélye és a szíve rendíthetetlenül vitte előre a sokak által csak Lehóként emlegetett Lehota Tibort, aki a hétvégén ötvenöt esztendősen, végül utoljára lépett pályára a felnőttek között.

Egy korszak véget ért.
Egy korszak véget ért.
Fotó: Csobán Róbert

Eseménydús karriert tudhat maga mögött a csupaszív játékos, aki Baranyában rengeteg együttesnél megfordult, minden korosztályt és bajnokságot figyelembe véve pedig jelenleg hétszáztizenhat meccs szerepel a neve mellett. Nem a gólszerzéséről híresült el a vármegyei labdarúgás szerelmeseinek körében, de azért a minden fronton szerzett nyolcvanhét találatot is nyugodt szívvel kiteheti az ablakba.

Ahogy labdarúgóként, úgy apaként is jelesre vizsgázott ez idő alatt. Fia kiskora óta bárhova elkísérte, ő pedig nem is az aktuális meccsre volt kíváncsi, hanem édesapját figyelte mindvégig, akitől látszólag azért sikerült elnéznie pár trükköt. Ráadásul megadatott neki, hogy gyermeke, Lehota Bálint – akinek vezényletével története során először vármegyei bajnok lett a Villány – ellen is sziporkázzon.

– Tavaly télen Mohácson játszottunk egymás ellen egy felkészülési mérkőzés keretein belül, ami igencsak emlékezetesre sikeredett – kezdte mesélni a huszonhárom esztendős Lehota Bálint. – Nála volt a labda, majd egy laza mozdulattal talppal kiosztott nekem egy kötényt. A mai napig bármikor jót nevetünk rajta, de számomra az a legszebb, hogy kilencven percig egymás ellen játszhattunk, és farkas szemet nézhettünk egymással.

Lehota Tibor és Lehota Bálint.
Lehota Tibor és Lehota Bálint.

Az idő elszaladt, a test megfáradt, de így is egészen elképesztő, hogy milyen heti terve volt Lehónak még az elmúlt időszakban. Hétköznapokon kispályán rúgta a bőrt, szombaton a PMFC öregfiúk csapatában szorgoskodott, vasárnap pedig még a lánycsóki vármegye kettes alakulatra is maradt energiája, ahol a legtöbbször tizen- és huszonévesekkel kellett felvennie a versenyt.

A hétvégi mérkőzésen klubja ugyan vereséget szenvedett, de ez csak másodlagos. Mindenki Lehota Tibor búcsúmérkőzéseként fog emlékezni a Szederkény elleni párharcra, ugyanis egy kicsit szegényebb lesz a következő szezontól a vármegyei futballélet. Nem is csoda, hogy rengeteg barát, ismerős volt kíváncsi az utolsó fellépésére a felnőttek között. A lánycsóki egyesület is méltóképp elköszönt a sportembertől, ugyanis emléktárgyal és emléklappal köszönték elszánt munkáját, családjától pedig egy nyolcas számú mezt kapott, rajta az összes egykori csapatával. 

Természetesen nem lógatja a lábát a jövőben sem, ugyanis a kispályán és a PMFC öregfiúk csapatában még fel fogja húzni a feketére bokszolt Copa Mundial Adidas stoplisát. Az más kérdés, hogy meddig fogja bírni, de őt ismerve, még jópár évig biztosan pályára lép. A felnőttek között pedig gyakorlatilag átadta a stafétabotot Lehota Bálintnak, akinek nem lesz könnyű dolga betöltenie az űrt, de a kihívást elfogadta a tehetséges villányi, és könnyen lehet, hogy a 2024/25-ös idényben már az NB III.-ban öregbítheti családnevét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában