Boccia

2024.06.04. 12:50

Egy újabb pécsi lány is ott lesz Párizsban, az ötkarikás játékokon

Móga Richárd

Szabó Alexandra kvóta - 1

Forrás: hparalimpia.hu

A Nemzetközi Boccia Szövetség 2024. június 3-i tájékoztatása alapján hazánk egy újabb egyéni kvótával gazdagodott a párizsi paralimpiára, amelyet a BC4-es női versenyzők mezőnyében Szabó Alexandra, a PTE PEAC versenyzője szerzett meg. A 24 éves sportolónő a kvalifikációs időszak végén az 5., jelenleg a 3. helyet foglalja el a világranglistán, csupán két ponttal lemaradva az első helyezettől, így a paralimpiai kvóta sorsa nem volt kérdéses. Alexandra ezzel tizenhat év után az első magyar bocciázó, aki ott lehet a paralimpián.

Hazánk sportolói eddig 24 kvótát szereztek a párizsi Paralimpiai Játékokra: hetet úszásban, hatot kajak-kenuban, négyet asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, bocciában, díjlovaglásban, íjászatban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.   

Forrás: hparalimpia.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában