Hírek

2004.10.23. 00:37

Ciánstop a bányára

BAMA

Csak biztonságos körülmények között helyezhetik üzembe Erdélyben a verespataki aranybányát. A ciános aranybányászat különleges biztonsági intézkedéseket követel. A verespataki ciános aranykitermelés ellen tiltakozott Olajos Péter európai parlamenti képviselő. Az MDF-es politikus levelet írt Günter Verheugenhez. Írásbeli válaszában az EU bővítési biztosa felhívta a figyelmet arra, hogy minden új beruházásnak meg kell felelnie a környezetvédelemre vonatkozó közösségi vívmányoknak. Az Európai Bizottság hangsúlyozza, hogy a „jogszabályoknak való megfelelés a csatlakozási folyamat egész ideje alatt nagy jelentőséggel bír”. Ösztönzi Romániát, kövesse az Európai Unió álláspontját, és ne sértse vagy ne is veszélyeztesse a térség lakóinak életkörülményeit – ismertette Verheugen válaszlevelének tartalmát Olajos Péter.

November végén akarják lezárni Románia csatlakozásának környezetvédelmi fejezetét. Fontos, hogy a magyar kormány biztos lehessen: környezetvédelmi érdekeink nem csorbulnak. Günter Verheugen levelében kiemelte, hogy szigorúan figyelik, mi történik Romániában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!