Hírek

2004.10.23. 12:54

Festőnek készült, író lett belőle

Erica Spindler tulajdonképpen festőnek készült, ám egy alkalommal egy szerelmes regényt kapott ajándékba. Hazavitte, elolvasta, és felhagyott a festészettel. Író akart lenni.

BAMA

Amint elkezdett írni, Erica tudta, hogy megtalálta igazi hivatását. Azóta már több mint húsz regényét adták ki, amelyek világszerte megjelentek. A kritikusok izgalmasnak, letehetetlennek tartják a könyveit, az In Silence (Csöndben) című művét pedig az egekig magasztalták.
Véleménye szerint az ember arról írjon, amit maga is szívesen olvasna, és közben ne gondoljon arra, eladható lesz-e.
– Imádom, amit csinálok. Lenyűgöző emberekkel találkozom, új helyeket látok, féltem az életemet. Máskor jókat szeretkezem, szerelembe esem, vagy helyreállítom a törvényt, és igazságot osztok. És eközben nem hagyom el az irodámat. Milyen más foglalkozás során lehet ezt megtenni? – mondja nevetve.
A kötetet gondozó, Harlequin londoni szerkesztősége, a Mills and Boon  adta ki Agatha Christie első műveit. Szerzőik a műfaj élvonalát képviselik. 

Erica Spindler nem egészen ismeretlen a magyar olvasók előtt, hiszen néhány szerelmes regénye már korábban is megjelent. Az utóbbi években azonban Spindler érdeklődése egyre inkább a bűnügyi témák felé fordult. A Sátán virága az egyik legnagyobb példányszámban eladott műve, amely méltán került fel a New York Times sikerlistájára.

Erica Spindler: A sátán virága

A szarvas virág sátánista utalás, a hatalom és a testi gyönyör jelképe

Florida a legtöbb ember fejében a nyár, a burjánzó növényzet, a hűs tengervíz képzetével fonódik össze.

A félszigettől délre húzódó szigetcsoport szintén dúskál a természeti szépségekben. Itt, ebben a csodálatos környezetben játszódik a történet, amelynek során feltárul a gyönyörű kulisszák mögött rejlő szörnyűség. Rachel, a Keresztények Paradicsoma nevű templom lelkésznője sötét titkok nyomára bukkan, amikor kallódó fiatalok sorsát próbálja egyenesbe hozni. Segítséget azonban hiába remél, sőt legrosszabb sejtéseit igazolva, ellenségei el is rabolják. Liz, a húga nyomozni kezd utána, s hamarosan odáig jut, hogy már senkiben sem mer bízni. A nővére holmijai között talált rajzok egy „szarvas virágot” ábrázolnak többféle változatban, és a lány rájön, hogy ez sátánista jelkép, amelyben a szarv a pokol erőire, a virág a testi gyönyörökre utal. A szex és az erőszak tehát a meghatározó motívum. Ezt kapcsolják össze a kultusz követői és a haszonélvezők is, akik drogokkal engedelmessé tett lányokat szolgáltatnak ki a jól fizető kuncsaftoknak. A történet meglepő fordulata azonban, hogy a szálakat az a személy tartja a kezében, akire Liz a legkevésbé gyanakszik. Csupa izgalom, titokzatosság – amit az események napokra, órákra bontásával, dokumentarista hitelességgel ér el a szerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!