Hírek

2004.10.22. 01:28

Jövőre négymilliárd forint jut majd régiófejlesztésre

BAMA

A következő esztendőben mintegy négymilliárd forint áll a regionális tanácsok rendelkezésére. Ebből kell támogatniuk az innovációs törekvéseket – jelentette be tegnap Kolber István, a területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter Békéscsabán. Az újonnan kinevezett miniszter abból az alkalomból beszélt, hogy ünnepélyesen átadta a Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Innovációs Központot. Kolber kijelentette. „Az országot Budapestről nem lehet építeni, nem lehet fejleszteni.”

Az új központ több mint kilencszáz négyzetméteren zöldség-gyümölcs logisztikai raktárat foglal magába. A beruházás nettó értéke megközelítette a 232 millió forintot. Az összeg felét az Európai Unió Phare- alapja, negyedrészét a Békés megyei területfejlesztési tanács, a fennmaradó költségeket pedig a békéscsabai önkormányzat állta. A város egyébként már kiírta azokat a pályázatokat, amelyeknek eredményeként bérelhető lesz a húsüzem és a zöldség-gyümölcs feldolgozó a helybeli tőkeerős vállalkozók számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!