Hírek

2004.10.27. 01:12

Keresztül budapesten

BAMA

I. kerület Veszélyes hulladék
Az önkormányzat veszélyeshulladék-gyűjtést szervez november 6-án, szombaton 9–13 óra között a Lánchíd budai hídfője melletti parkolóban és a Dózsa György téren, a szobor mögötti parkolóban. (vs)
 
II. kerület DUNA-PART
Ma és holnap ingatlanfejlesztési és városépítészeti konferenciát rendez az OCTOGON című folyóirat. A Duna budapesti szakaszának fejlesztési lehetőségeiről többek között Bojár Iván András, Finta József és Ráday Mihály tart előadást az IBS-ben. (rv)

III. kerület TANÁCSKOZÁS
Öt polgármester már elfogadta Tarlós István meghívását, és jelezte szándékát, hogy megjelenik a holnapi tanácskozáson, amelyen a fővárosi forrásmegosztás kritikája lesz napirenden. A találkozó érdekessége a „különbéke”, hiszen mindenféle pártállású vezető megtalálható a névsorban. (ia)

IV. kerület Csúszik az aszfaltozás
A Székesdűlő sor aszfaltozása egy évet késik. Előbb szélesíteni kell az utat és meg kell oldani az esővíz-elvezetést. A megvalósításhoz szükséges kisajátítási eljárást megindította az újpesti önkormányzat. (vs)

VI. kerület Számítógépcsere
Elöregedtek az önkormányzat számítógépei. A testület a korszerűbb berendezések vásárlására elkülönítette a megfelelő összeget és meghirdette az egyszerű közbeszerzési eljárást. (vs)

VII. kerület Zajcsökkentés
Őshonos fafajok telepítésével kívánják megoldani a por- és zajterhelés csökkentését. Az önkormányzat a költségeket uniós pályázati forrásokból szándékozik előteremteni. (kg)

VIII. kerület KUTYAPEST.HU
Mindennapos gond a naponta újratermelődő kutyaürülék. A józsefvárosi honlapon parázs vita folyik a kutyatartók kihágásairól. Az egyik hozzászóló azt feltételezi, hogy a panaszosok magukban beszélnek, mert a fórumot nem látogatja az önkormányzat. (ia)

IX kerület ROMAFESZTIVÁL
Ma kezdődött és október 30-ig tart a ferencvárosi romafesztivál. Több helyszínen mutatják be a kerületben élő romák a kultúrájukat. A rendezvény fővédnöke Gegesy Ferenc polgármester. (rv)

X. kerület KŐBÁNYA-BLUES
Nagy sikere volt a Pataky Művelődési Házban az Utazás című rockoperának. Új lendületet kaptak a korábbi tárgyalások, miszerint a ház állandó otthont adna a Rockszínház társulatának. (ia)

XI. kerület Tervtanács
Az Új-buda arculatán őrködő testület megtartotta első ülését. A jövőben a tanács dönt a kiemelt útvonalakra tervezett épületekről, valamint az utcafronti homlokzatokat érintő átalakításokról. (tt)

XII. kerület ’56-os filmvetítés
Az 1956-os forradalom eseményeiről vetítenek filmeket november 4-ig esténként öt és kilenc óra között a polgármesteri hivatal előtti kivetítőn. (ka)

XIII. kerület Solnai vendégek
A Svédületes program keretében Solna város delegációja járt Angyalföldön. A Stockholm közeli település hivatalának küldöttsége előbb a polgármesteri hivatalt kereste fel, majd a szociális intézményekbe látogatott el. (vs)

XIV. kerület FEJLESZTÉSEK
Jelzőlámpát szereltek fel a Vezér út és az Egressy út kereszteződésénél. Nagyon sok baleset történt az elmúlt években ebben a kereszteződésben. Közvilágítással ellátott szervizút is épült a lakópark közelében. (nvzs)

XV. kerület Nyitott kapuk
A Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium nyílt napot tart október 27-én és 28-án nyolc és tizenegy óra között. Az intézmény után érdeklődő nyolcadikosokat várják, akik számára 12 hetes felvételi előkészítőt is szerveznek. (vs)

XVI. kerület Posztumusz díjak
A kerület helytörténésze, Lantos Antal alapította díjakat idén Blatniczky Jenő evangélikus lelkész és Gyarmathy Imre iskolaigazgató, a Cinkotai Néprajzi Gyűjtemény alapítójának leszármazottai vehették át. (lma)

XVII. kerület Szabadidős rendőrök
A közbiztonság javítása érdekében október elsejétől április 30-ig szabadidős rendőrök járőröznek a kerületben. A rendőrök a munkaidőn túli őrködésért 650 forintos óradíjat kapnak. A testület mintegy hatmillió forintot különített el erre a célra. (tt)

XVIII. kerület TÉSZTASZOBROK
Aranyéremmel tért haza Tanács Attila mesterszakács a németországi Erfurtban rendezett szakács- és cukrászolimpiáról. Az arany mellett egy ezüst- és két bronzérmet nyert. (nvzs)

XIX. kerület Parkoló a metrónál
A tervek szerint a kőbánya-kispesti végállomásnal 330 férőhelyes P+R parkoló létesül, átépítik a buszpályaudvart, a metróállomást és 2×2 sávosra bővítik a Vak Bottyán utcát a Lehel útig. A beruházás költségigénye mintegy kétmilliárd forint. (vs)

XX. kerület Jelzőlámpa
A forgalmas Helsinki út–Meddőhányó úti csomópontban november 20-ig jelzőlámpás forgalomirányítást alakítanak ki a gyakori balesetek megelőzése érdekében. (tt)

XXI. kerület Hadüzenet
Rongálás címén feljelentik Csepelen a falfirkák készítőit. A kiragasztott hirdetések esetében a hirdető ellen felszólítás nélkül szabálysértési eljárást kezdeményeznek. A kis lakossági hirdetéseket az önkormányzat által felállított táblákon el lehet helyezni. (vs)

XXII. kerület Szemét
A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. a jövőben kész áttelepíteni a kerület szelektív hulladékgyűjtő szigeteit, ha továbbra is a tárolók köré dobálják a szemetet. Az FKF erről a szándékáról tájékoztatta a kerület önkormányzati vezetését is. (kg)

XXIII. kerület Hajléktalanszálló
Alapítványi szálló kezdte meg működését az egyik soroksári iskola szomszédságában. Az önkormányzat nem kapott hivatalos tájékoztatást. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!