Hírek

2004.10.19. 01:12

Keresztül Pest megyén

BAMA

Érd Lesz-e végelszámolás?  A képviselő-testület bizottságai ma tárgyalnak a város kommunális szolgáltatója, az ÉVÁÉP Kht. végelszámolással történő megszüntetéséről. Az önkormányzat a feladatok ellátására egy új intézményt szándékozik létrehozni. (vs)

Gödöllő Új járdák A város tízmillió forint költségvetési keretből megvalósítható járdaépítési programjának közbeszerzési eljárását a VÜSZI Kht. nyerte el.  A vállalat a közelmúltban összesen 2,5 kilométer járda megépítésére kötött szerződést az önkormányzattal. (lma)

Páty Érvénytelen népszavazás Páty szavazópolgárainak egyharmada vett részt a vasárnapi népszavazáson. Az érvényességhez a szavazásra jogosultak felének megjelenésére lett volna szükség. Így a nagyközség képviselőire hárul a feladat, hogy eldöntsék, épülhet-e vegyitermék-raktár a településen. (vs)

Pécel Bursa Hungarica Október 22-ig adhatják be a polgármesteri hivatalba a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázataikat a helyi állandó lakóhellyel rendelkező, felsőoktatásban nappali tagozatos, államilag finanszírozott első alapképzésben részt vevő diákok, illetve azok az utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolá-
sok, akik nappali tagozaton szeretnének továbbtanulni. (lma)

Pilisszentkereszt Elkészült a rendelő Az önkormányzat a modern egészségügyi ellátás érdekében új egészségügyi centrumot épített, melyet október 24-én 10 órakor adnak át ünnepélyesen. Az új épületben háziorvosi, fogorvosi, anya- és csecsemővédelmi, valamint gyógyszertári ellátást biztosítanak. (vs)

Szigethalom Tanári konferencia A Gróf Széchenyi István Általános Iskolában első alkalommal rendeznek pedagógiai napokat október 25–26-án. A rendezvény fővédnöke Kuncze Gábor országgyűlési képviselő. A résztvevők aktuális pedagógiai kérdésekről hallhatnak előadásokat. (vs)

Szigetszentmiklós Iskolabővítés A képviselő-testület 2004. évi költségvetésében keretet biztosított a Kardos István Általános és Közgazdasági Szakközépiskola bővítéséhez. A zsúfoltság minél előbbi megszüntetése érdekében az engedélyezési tervet egyszerű közbeszerzési eljárás keretében hirdetik meg. (vs)

Szentendre  Kisforrás-takarítás Két izbégi egyesület fogott össze a Kisforrás körüli takarítás érdekében. A sok kiszáradt fa, bokor, bozót kiirtásával már a laikusnak is feltűnik e hely, rendkívüli környezeti adottsága. Ezután a patak medrét kikövezik és rendezik a terepet. (vs)

 Veresegyház Kereszt a dombon A szánkózódomb tetejéről, a Margitáról belátható a környék panorámája. Régóta tervezik ide egy kereszt felállítását. Galgamácsáról egy kivágásra ítélt hatalmas fát vásárolt a település, amelyből Morvai László alpolgármester szerint kifaragható a kívánt méretű kereszt. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!