Hírek

2004.10.20. 13:20

Kiosztották az anti-Nobel-díjakat

A hagyományos Nobel-díjak mellett egy magazin anti-Nobel díjakat osztott ki azon kutatásokért, melyeknek nem sok gyakorlati hasznuk van.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="110"] A Nobel-díj medálja
[/caption]Az orvostudományok területén két amerikai orvost ismertek el, akik az amerikai country-zene öngyilkossági rátára gyakorolt hatását vizsgálták.

A fizika terén szintén két amerikai kapott díjat, ők a hulahoppkarika mozgásának dinamikáját kutatták, egészségügyi munkájáért egy amerikai tudósnőt tüntettek ki, mert azt vizsgálta, mennyire meggondolatlan dolog földre esett ételt felvenni és megenni.

A pszichológia területén végzett kutatásaiért két amerikai orvos kapott díjat, mert rájöttek, hogy akik egy bizonyos dologra koncentrálnak, más dolgot nagyon nehezen vesznek észre.

Az anti-Nobel-díjat az a japán férfi is megkapta, aki a karaoke-t feltalálta, mert ezzel új utat nyitott az egymás iránti tolerancia felé, de nem maradt ki az az öt tudós sem, akik felfedezték, hogy a heringek szellentéssel kommunikálnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!