Hírek

2004.10.18. 07:07

Siti Bea visszatér a válogatottba

Néhány napja Kiss Szilárd, a női kézilabda-válogatott új kapitánya kijelölte a decemberi magyarországi Európa-bajnokságra készülő keretét. Az olimpiai időszakhoz képest egyetlen változás történt: visszatér Siti Beáta, aki a 2001-es vébé után lemondta a válogatottságot.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="254"] Siti Bea a 2000-es Európa-bajnokság legjobbjának bizonyult. Most újabb kontinensbajnokság következik…
[/caption]A magyar kézilabdasport egyik legsikeresebb női játékosa jelenleg Székesfehérvárott játszik. A Cornexi szombaton ugyan három góllal alulmaradt a dévai EHF-kupa mérkőzésen, ám a csapat már az odavágón bebiztosította továbbjutását a legjobb 32 közé. A kupamérkőzések mellett Bea életét hamarosan válogatott fellépések is színesítik a nemzetközi porondon.
– Két hete Fehérvárott keresett meg a kapitány. Elmondta a feltételeit, s adott egy hetet, hogy eldöntsem, van-e még bennem tűz, és vállalom-e a felelősséget – mondta az irányító. – Örömmel mondtam igent. Kicsit úgy éreztem, hogy három éve az olaszországi vébé után félbehagytam valamit. Nem sopánkodtam az elmaradt lehetőségek miatt, az athéni olimpia alatt sem éreztem hiányt. Tudtam, hogy Mocsai Lajos irányítása alatt nem kerülök be a válogatottba, mert nem is akarok vele együtt dolgozni. Ráadásul az elmúlt pár év nekem sem sikerült.
A dániai kalandom sem alakult a legtökéletesebben, itthon meg hamar megsérültem. Sajnos mégis játszottam, aztán műteni kellett. Az utóbbi időben viszont egyre jobban megy és boldogan jövök a válogatotthoz. Újra be kell állnom a sorba, de ez természetes. Hiába a korábbi 8-10 jó évem, mindig a legjobb 14-16 embernek kell szerepelnie. Kicsit izgulok, mint régen, de ez biztató. A játékosok közül már csak Farkas Ági és én mondhatjuk el, hogy játszottunk a hazai világbajnokságon, ami felejthetetlen élményt adott. Szeretném újra átélni azt a hangulatot.

Névjegy

Született: Nagykanizsa, 1973. szeptember 23.

Magassága, súlya: 176 cm/68 kg

Eddigi klubjai: Nagykanizsai Olajbányász, Dunaferr, Ikast, Cornexi

Sikerei: olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, vb 5., Európa-bajnok (a torna legjobb játékosa), Eb-bronzérmes, BL-, KEK- és kétszeres EHF-kupa-győztes, kétszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes

Újra együtt Eszterrel

Külön öröm, hogy megint együtt készülhetek Eszter húgommal. Ahogy korábban, most is egy szobában leszünk az edzőtáborok alatt. Így legalább nem csak telefonon tudjuk tartani a kapcsolatot. Csak ne kettőnk között döntsön a kapitány az utolsó keretszűkítésnél! Azt ugyanis nehezen dolgoznánk fel. Remélem, mindketten ott lehetünk az Európa-bajnokságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!