Hírek

2004.10.26. 01:42

Soros mindent egy lapra tesz az elnökválasztáson

Csák E.

Soros György sokszor kockáztatott, míg összeszedte 7,2 milliárd dolláros vagyonát, most azonban még nagyobb a tét. A tőzsdemágus elhatározta, hogy kiakolbólítja a Fehér Házból George Bush-t. A két jelölt esélyei jelenleg szinte egyformák. Ezért lehet döntő a The Financail Times szerint, hogy Soros talál-e rést a kampányszabályokon, azaz tudja-e hathatósan támogatni John Kerryt.

A 74 éves milliárdos szerint Amerika és a világ jövőjéről van szó, ezért mindent meg kell tenni Bush megbuktatásáért. Soros maga 17 amerikai államot kíván felkeresni, hogy pénzgyűjtő akciókkal billentse a mérleget a demokrata elnökjelölt javára. Ahhoz, hogy elkerülje a törvénysértést, 527 csoport néven politikai szervezetet hozott létre, s átutalt a számlájára 23,5 millió dollárt. Nagyrészt ennek tudható be, hogy a korábbi választásoktól eltérően a demokrata párt hasonló pénzügyi helyzetben van, mint a republikánusok.

Soros politikai küldetésnek tekinti Bush-ellenes fellépését, és nem érti,
miért támadják ezért még a demokraták körében is. Akcióját mindenesetre sokáig igyekezett titokban tartani. Később azonban úgy döntött: ismertségét is beveti a republikánus elnök újjáválasztásának megakadályozása érdekében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!