Hírek

2004.11.24. 00:52

Hazatérhet a gyógyult iraki kisfiú

Farkas M.

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Zsíros Lajos orvos ezredes Jabbarral, aki már nagyon haza vágyik
[/caption]A tizennégy éves Abbas Jabbart gyógyultnak nyilvánították és a napokban katonai biztosítás mellett hazaviszik Irakba. A kisfiút május 16-án ütötte el Al-Hillától 100 kilométerre a magyar konvoj egyik járműve. Június 12-én szállították Magyarországra. Zsíros Lajos orvos ezredes vezetésével műtétsorozatot hajtottak végre rajta. Sérült lábában nyolc centiméter csontot pótoltak.

A fiú mosolyogva, magyarul köszönte meg a Honvédelmi Minisztérium ajándékcsomagját, amit búcsúzóul kapott Iváncsik Imre politikai államtitkártól. A gyermek magyarországi nevelője, az iraki származású Ankus Jabrah szerint a fiú egy új világgal ismerkedett meg Budapesten.

Korábban csak szülőfaluja 20 kilométeres körzetében járt. Írni, olvasni nem tudott, szüleivel állattartásból élt. Csoda volt neki a térkép, a számítógép. Nevelője magyarul és arabul is tanította az olvasás alapjaira. Segítségéért a HM kitüntette Jabraht, aki azt szeretné, ha a gyerek a jövőben is ellátogatna hozzá. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!