Hírek

2004.11.03. 06:28

Huszonöt évesek az öregfiúk

Az Old Boys a Petőfi Csarnokban pénteken, a születésnapján óriási koncertet ad. Az ’50-60-as éveket idéző nosztalgia-bulin nyolcvan számra táncolhatnak rajongóik.

Szilágyi Ágnes

Mozgalmas huszonöt évet tudnak maguk mögött az öregfiúk. Az elmúlt több mint két évtized alatt annyi történetük gyűlt öszsze, hogy könyvbe öntötték, amely márciusban került az üzletekbe. Az Old Boys az óriási rajongótáborát a huszonötödik születésnapján DVD-vel lepi meg. A kétórás anyagban különböző koncertjeik felvétele látható, és huszonöt fotó a csapatról.

Szidor László, a Főnök és Bardóczy Gyula éppen a Duna Televízióból jött, amikor leültünk egy kávé mellé kicsit múltat idézni, nosztalgiázni. Szidor elárulta, hogy Petőfi Csarnok-beli koncertjükre – amely 5-én lesz – a régi Old Boys-osokat is meghívták, no meg Bródy Jánost. – Az Eötvös Klubban nem volt olyan csütörtök, hogy Bródy ne jött volna le meghallgatni bennünket – emlékezik Szidor. – Ott lesz a Fenyő Miklós is – emlegeti Bardóczy Gyula. – Amikor kezdett az Old Boys, Miki adta kölcsön a cuccokat, hogy zenélhessünk. – Charlie, a régi harcos is eljön a hőskort idézni velünk – mondja a Főnök.

Micsoda buli várható a huszonötödik születésnapon, amikor az Old Boys belecsap a húrok közé és az ’50-60-as évek nagyjainak számait adják elő! A csapat a nevét meghazudtolva májustól szeptemberig meg sem állt, járta az országot. Júniusban  huszonkét napot Pesten töltöttek utcai zenéléssel. Augusztusban Németországot járták körbe. Oda úgy hívják az öregfiúkat, mintha hazamennének. Münchenben az Olimpiai Parkban számtalanszor zenéltek már, olyanokkal játszottak egy színpadon, mint a Gipsy King.

– A németek imádják a nosztalgiaszámokat, Presleyt és a többi nagyágyút. Felszabadultan táncolnak, énekelik a dalokat – meséli Szidor. A pénteki Pecsa-beli szülinapi bulin az Old Boys nem kíméli magát és rajongótáborát, nyolcvan számmal ejtik extázisba a táncolni vágyókat.

Tizenkilenc defekt

Mesélik: az együttes soha nem felejti el a felújított Ikarus buszt, amellyel turnéra indultak. Megszámolták: 4000 kilométert tizenkilenc defekttel úsztak meg. Szinte száz kilométerenként kellett kereket cserélni. Csak hazaérkezésük után derült ki, hogy a felújításkor valamilyen alkatrészt rosszul állítottak be, ez okozta a bajt. Amikor hazaért az Old Boys, hálát adtak az égnek, hogy megúszták baleset nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!