Hírek

2004.11.02. 06:33

Kézben tartott továbbjutás

Két fordulóval a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportmeccseinek zárása előtt mindkét magyar gárda továbbjutása biztos, csupán az a kérdés, első vagy második helyről lép-e a nyolcaddöntőbe az egyaránt csoportelső Pick Szeged és Fotex Veszprém.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="266"] Skaliczki Lászlónak jó oka van a nagy örömre: nagyszerűen szerepelnek a magyar kézilabdacsapatok
[/caption]Az A-csoportban a Pick Szeged az idegenbeli döntetlen után hazai környezetben 25-18-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopje együttesét, s a négyes mezőny élén áll, miközben a G-csoportban szereplő Fotex Veszprém a norvég Sandefjord otthonában nyert 31-25-re, s továbbra is pontveszteség nélkül vezet. A szegediekre a hajrában két idegenbeli fellépés vár – a hét végén a romániai Constanta, újabb egy hét múlva Barcelona lesz az úticél.

A Fotex viszont már letudta kirándulásait: előbb a Kaunas, november közepén pedig a rangadóra érkező Lemgo látogat a bakonyiakhoz.
Skaliczki László szövetségi kapitány érthetően elégedetten summázta a két magyar BL-gárda meccsein látottakat.
– A Fotex ragyogóan kezdett, a kiváló Perez megállíthatatlan volt, s aztán összeállt a veszprémiek védekezése is. A válogatott szempontjából örömteli, hogy középen Gál és Zsigmond is remekül értékesítette a helyzeteket. A veszprémiek számára a sereghajtó litván együttes legyőzése kötelező feladat, s aztán a Lemgo ellen már lehet modellezni, hogy a nyolcaddöntős kieséses rendszerű duellumok idején miként kell hazai pályán egy sztárcsapat ellen játszani.
– Szegeden négyezer néző tombolta végig a Pick diadalmas játékát.
– Ragyogó hangulatú összecsapást láttunk, s jól jött a buzdítás, hiszen a továbbjutáshoz kellett a siker. A tét összefogottá tette a szegediek játékát, markáns védőjátékkal sikerült blokkolni a szkopjeiek akcióit, a támadójátékban pedig Laluska igazi vezéregyéniség, kulcsszereplő volt. Remek gólpasszokat adott, hat találatával pedig a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult. A kerettagok közül Ilyés védekezésével voltam elégedett, s Vadkerti, noha keveset játszott, látványos gólokkal vétette észre magát. A Szegedre most újabb nehéz kulcsmérkőzés vár, hiszen ha nyerni tudna Romániában, csoportelsőként már tét nélküli lenne a barcelonai derbi. Úgy látom, jó passzban van a Szeged, ezért célba érhet már a jövő héten.

A-csoport állása: 
1. Szeged 4 3 1 – 98-87 7  
2. Barcelona 4 2 – 2 111-98 4  
3. Szkopje 4 1 1 2 90-105 3 
4. Constanta 4 1 – 3 103-112 2  

G-csoport állása: 
1. Veszprém 4 4 – – 128-98 8 
2. Lemgo 4 3 – 1 124-100 6
3. Sandefjord 4 – 1 3 90-121 1
4. Kaunas 4 – 1 3 101-134 1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!