Hírek

2004.11.30. 07:25

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Katona Kálmán kedvence a Danubia és a Muzsikás
Katona Kálmán MDF-es honatya a Muzsikás és a Danubia együttes koncertjeit mindig meghallgatja. Általában felesége társaságában jár koncertekre. Legutóbb a két zenekar együtt lépett fel a Zeneakadémián. Kodály Zoltán és Bartók Béla műveit játszották. „Feltűnő, különösen kellemes érzés volt felfedezni, hogy a Székelyfonó és a Mikrokozmosz zenei világa milyen mélyen egybecseng, mennyire egy tőről fakad.”


Tóth Ferenc marad a labdajátékoknál
Tóth Ferenc, Paks és környéke fideszes országgyűlési képviselője nélkül nem kezdődik kosárlabdameccs az Atomerőmű SE csarnokában. A honatya Moszkvába is elkísérte két éve kedvenceit. Sporthoz való kötődése egyébként is közismert, kiváló kézilabdázó volt. Gyakran látni futball- és kézilabdameccseken is. Újabban felbukkan sakkeseményeken, kisebbik fia NBI-es játékos. „Megpróbáltam tanácsot adni neki, de jobb, ha maradok a labdajátékoknál.”


Kónya Imre egykori testőreivel vacsorázik
Úgy tíz évvel ezelőtt letelt Kónya Imre belügyminiszteri megbízatása. Meghívta hát egy laza esti sörözgetésre nyolc volt testőrét. Összetegeződtek, és elhatározta a csapat, hogy kéthetente együtt vacsoráznak. Egyik alkalommal a volt belügyminiszter vendégei voltak a testőrök, legközelebb ők hívták meg egykori főnöküket. Legutóbb a múlt héten vacsoráztak együtt. „Összebarátkoztunk, jólesik időnként együtt lazítani.”


Karsai József,  a büszke búzarekorder
„Csigamenetben haladtak a traktorok a búzamezőn, türelmetlenkedtem, de akkor már tudtam, hogy rekordot döntök!” – emlékszik vissza az idei aratásra Karsai József szocialista képviselő. Tíz hektáron száz mázsa húsz kiló búzája termett. „Magam sem hittem, hitelesíteni kellett a termésrekordot. Negyven év munkája, időnként keserű tapasztalata van benne. Száz- évente egyszer ha előfordul, hogy ennyit ad a föld.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!