Hírek

2004.11.17. 00:57

Teremkerékpár-vb Tatán

Péntektől vasárnapig 17 ország 320 versenyzőjének részvételével a tatai edzőtáborban rendezik meg az idei teremkerékpár-világbajnokságot. Hazánk 1928 után adhat ismét otthont felnőtt kerékpáros világeseménynek.

Teszler Vendel

Hetvenhat évvel ezelőtt országúti és pálya-világbajnokságot bonyolítottak le Magyarországon. A kerékpár sportág teremszakága már akkor létezett, ám szűkebb pátriánkban mindössze tíz esztendeje honosodott meg. A több évtizedes hátrányból rengeteget sikerült faragni, 1998-ban a Tata melletti Bajon már junior Európa-bajnokságot rendezhetett hazánk. Jelenleg hét egyesületben 15 szakember irányításával körülbelül másfél százan foglalkoznak a sportággal idehaza.

Az edzőképzés és a pontozóbírói gárda kialakítása mellett a sportág szaknyelvének megalkotása szintén sporttörténelmi lépést jelentett.
A művészkerékpárt és kerékpárlabdát felölelő teremkerékpár igazi európai sportág, ám Ázsiában is egyre népszerűbb. A tatai vb-n többek között Japán, Malajzia és Hongkong is képviselteti magát. A legnépesebb küldöttség a sportág nagyhatalmának számító Németországból érkezik, a versenyzők és a vezetők mellett több mint ezer német szurkolót várnak Tatára.

A jegyek 99 százaléka már elővételben elkelt. A rendezők azokra is gondoltak, akik nem férnek be a tatai edzőtábor csarnokába a délutáni főszámok idején. Ők napijegyet váltva a délelőtti eseményeket figyelhetik élőben, utána pedig a szomszédban elhelyezett sátorból követhetik kivetítőn a történéseket. (Jegyigénylés a [email protected] email-
címen lehetséges.) A mieink közül művészkerékpáros női négyesünk indul a legnagyobb eséllyel, jó teljesítmény esetén akár dobogóra is felérhetnek.

Péntek

10.30 Kerékpárlabda, művészkerékpár

női páros, női négyes

17.00 Női négyes, eredményhirdetés

19.00 Megnyitó, művészkerékpár női páros

22.00 Női páros, eredményhirdetés

Szombat

8.30 Kerékpárlabda, művészkerékpár női egyes

13.00 Művészkerékpár férfi páros

16.30 Női egyes, eredményhirdetés

17.15 Kerékpárlabda

22.00 Férfi páros eredményhirdetés

Vasárnap

8.30 Kerékpárlabda, művészkerékpár

férfi egyes

14.00 Férfi négyes bemutató

17.00 Kerékpárlabda, művészkerékpár

férfi egyes eredményhirdetés

18.00 Záróműsor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!