Hírek

2004.12.18. 07:13

Azonos súlyú Csonttörő és Chacón, jöhet a reváns revánsa

Minden akadály elhárult a ma Győrben sorra kerülő Nagy „Csonttörő” János–Julio Pablo Chacón IBC profi világbajnoki címmérkőzése elől. Mindkét ökölvívó 58,6 kg-mal mérlegelt.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="266"] Győrben a mérlegelésnél farkasszemet nézettegymással Julio Pablo Chacón (balra) és Csonttörő, Nagy János
[/caption]Ahogy az megszokott, a gála előtt egy nappal tartották a mérlegelést. Az eseménynek otthont adó bútoráruházban szépszámú tömeg gyűlt össze, kíváncsian várták az emberek, hogy Nagy, vagy argentin ellenfele a nehezebb.  A felső határ 58,97 kg volt, s mind a két fél simán hozta a súlyát. Érdekesség, hogy egyformán 58,6 kg-mal mérlegeltek. Csonttörő számára egyébként nem csak az IBC címe miatt fontos a mai találkozó, hanem azért is, mert egy újabb győzelemmel előrébb kerülhet a WBO-ranglistán, ahol már most is előkelő helyen jegyzik.

A rendezvényen - amit a TV2 élőben közvetít - Bognár László (61,0 kg) és David Kiilu (59,6 kg) is világbajnoki címmérkőzésen lép szorítóba. Ők az IBC könnyűsúlyú övéért csapnak össze. Az már most biztos, hogy Győrben az egyik legnagyobb hazai gálát rendezi a Felix-Promotion. Az érdeklődésről mindent elárul, hogy külföldi újságírók is akkreditáltak a szervezőknél: Per-Ake Persson Dániából, Alessandro Ferrarini Olaszországból, Hiroshi Nakamoto pedig Japánból jelezte érkezését.

Kótai nehezebb Manningnél

A nyíregyházi gála mérlegelésén Kótai Mihály, a WBF nagyváltósúlyú világbajnoka 69,7 kg-nak bizonyult. A magyar ökölvívó kihívója, az amerikai Manning Galloway jóval könynyebb, mindössze 68 kg. Az RTL Klubon látható rendezvényen Hidvégi György és Matolcsi József mérkőzése is szerepel a programban.

Riskó Márton -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!