Hírek

2004.12.30. 00:00

Húszévesen halt meg Csankó Viktória

Izing Antal

A Reggelben számos alkalommal írtunk már a szívbeteg Csankó Viktóriáról és segítőiről. A segítőket támogattuk összefogva a Tolnai Népújsággal, mert Viktóriának nem lett volna hová hazamennie meggyógyulni, ha orvosok, művészek nem állnak családja mellé.

Életének huszadik évében tegnap meghalt Csankó Viktória – tájékoztatta lapunkat Józan-Jilling Mihály főorvos. Munkatársunk a szerkesztőség nevében részvétét fejezte ki az orvosnak, hiszen Viktória némiképp az apjának tekintette a róla gondoskodni akaró embert. Vikiért budai óvodások imádkoztak, azt üzenve neki a Reggel hasábjain: „Ne fájjon a szíved, Viki!”

A főorvos mellett Karlócai Kristóf orvos, Eperjes Károly színművész, Kiss Antal szervező és sokan mások dolgoztak azért, hogy Viktória új szívvel, új házban gyógyulhasson meg. Elmentek a miniszterig, hogy a Viktóriának való új szív keresését a környező országokra is kiterjeszthessék.
Józan-Jilling Mihály elmondta, az összegyűlt pénzt a hazai szervátültetésben fogják hasznosítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!