Hírek

2004.12.23. 00:00

Idén már nem lesznek utcabútorok

Zsidai Péter

Nem sikerült a főváros eseti bizottságának határidőre benyújtania az utcabútor-pályázat győztesei-vel kötött szerződéstervezeteket.
A testületnek ezt november 30-ig kellett volna megtennie. Mivel nem sikerült, a fővárosi közgyűléstől 2005. január 31-ig haladékot kapott.
A Városháza áprilisban írt ki pályázatot nyilvános vécék, padok, szemetesek, irányító táblák, hirdetőoszlopok és elfedő rendszerek beszerzésére.

A győztesek a bútorokért cserébe huszonöt évig reklámfelületeket értékesíthetnek rajtuk. Az utcabútorokat botrányok sorozata övezi. A kiírást a főváros közbeszerzési főtanácsosa az egyeztetések hiánya miatt kritizálta, törvénytelennek tartotta. Saly Ferencet nem sokkal később nyugdíjazták. A kiírást a Fidesz képviselői erőteljesen támadták, eleinte nem vettek részt az értékelőbizottság munkájában.

Azt állították, a főváros ötmilliárdért akarja eladni a háromszázmilliárdot ígérő reklámbevételi forrást. Korrupciót, balkáni módszert, előre eldöntött pályáztatást emlegettek. Bőhm András (SZDSZ) erre azt válaszolta, a lehetőség a Fidesz-közeli Mahir City Poster előtt is nyitva áll.
Szeptemberben aztán eredményt hirdettek. A három kategórián megosztozott a Mahir, az Intermédia és a francia Wall-Decaux.

A Fidesz kritikus hangja azóta megszűnt. Endrédy István (Fidesz–MKDSZ) kérdésünkre tagadta, hogy bármi összefüggés lenne a Mahir és frakciójának véleménye között. Arról pedig nem adhatott felvilágosítást, a három cég mennyit fizet a fővárosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!