Hírek

2004.12.22. 00:00

Kint áll a szemét vagy bent a csótány

Tóth Tímea

Baj van a hulladékkal a Babér utcában. A XIII. kerületi lakótelepen élőket folyamatosan megbüntetik a közterület-felügyelők. Azért kell fizetniük, mert az utcán tárolják a szemeteskonténerüket. A négyszintes épület 1980-ban épült, azóta áll a tartály az utcán. Kipróbálták a házon belüli tárolást is, de az kellemetlen következményekkel járt.

– Ellepték a csótányok a házat. Ezeket az állatokat pedig nem egyszerű kiírtani – mondja felháborodottan Tóth Krisztina, az egyik lakó.
A házban ugyanis egy szűk kis helyiséget építettek a szemétnek. Még a nyolcvanas évek végén ezért úgy döntöttek a lakók, hogy az eredményes rovartalanítás érdekében az épületen kívül helyezik el a hulladéktároló konténert.

Egészen az elmúlt hónapokig ez nem is okozott gondot senkinek. Most azonban a közterület-felügyelők és az önkormányzat is arra kéri a lakókat, hogy házon belül tárolják a szemetüket. A hatóság ötszáztól tízezer forintig terjedő bírságot szabhat és szabott ki a lakóközösségre. Ha ezt nem fizeti ki a ház, akkor feljelentést és akár ötvenezer forintos bírságot vehet a nyakába.

Az egyik lakó a kerületi képviselőtől és a jegyzőtől kért segítséget. Mindhiába. Gellért Lajos, kerületi sajtóreferens elmondta, hogy a lakóknak kell megoldaniuk a problémájukat. Vagy külső szeméttároló létesítésével vagy csótányirtással. Sinka József jegyző a segítséget kérő lakónak inkább rovarirtást javasolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!