Hírek

2004.12.16. 07:28

Kótai: Manning nem rossz, de legyőzhető

Nem becsüli le Kótai Mihály kihívóját, akivel szombaton Nyíregyházán a WBF nagyváltósúlyú vb-címéért mérkőzik. Igaz, hogy Manning Galloway 44 éves, ám nem könnyű ellenfél – véli a magyar ökölvívó.

Riskó Márton

Nemrég még úgy volt, hogy Kótai – akit Tornádónak becéznek – egy másik amerikai bokszolóval, Vince Phillipsszel lép szorítóba. Phillips azonban kéztörést szenvedett, ezért új ellenfél kellett. Manning személyében megtalálták a helyettest, de sokan kritizálták a döntést, mondván, a kihívó túl magas életkora komolytalanná teszi az összecsapást. Tornádó megnézte az amerikai bokszoló legutóbbi két öszszecsapását, s nem osztja a kétkedők véleményét.
– Manning korát meghazud-toló teljesítményt nyújt a ringben – nyilatkozta a Reggelnek Kótai Mihály. – Persze ez nem azt jelenti, hogy megijednék tőle. Hoszszú ideje keményen készülök, és megvédem a címemet.
A nyíregyházi gálával kapcsolatban egyébként problémák merültek fel. A Magyar Professzionális Ökölvívók Ligája két dolgot is sérelmez. A szervező Polish Promotion nem akarja befizetni a rendezési díjat, továbbá a lengyelek tiltakoznak az ellen, hogy az MPÖL lássa el az esemény felügyeletét. Győryné Tóth Zsuzsanna, a liga főtitkára már jelezte, hogy beperelik a szabályokat semmibe vevő boksz- istállót. Kótai szerint minden rendben van.
– Hetekkel ezelőtt indult a vita, ezért már nem új számomra a helyzet – mondta a Tornádó. – Tudomásom szerint a Polish Promotion jogszerűen jár el, s mindenképpen megrendezik a gálát. Én most csak arra összpontosítok, hogy legyőzzem Manninget.

Kótai Mihály

Beceneve: Tornádó

Szül.: Nyíregyháza, 1976. 08. 12.

Edzője: Veres László

Profi mérlege: 30 győzelem (15 K. O.), 1 vereség, 0 döntetlen

Riskó Márton -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!