Hírek

2005.01.28. 07:56

A silverstone-i őrült nem szerzetes többé

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="146"] Neil Horan ártott az egyháznak
[/caption]Bizonyára sokan emlékeznek arra a férfira, aki az athéni olimpiai játékokon a maratoni futásnál berohant az elkerített részre, ahol az atléták futottak, és lerántotta az élen futó brazil versenyzőt. Ugyanaz a férfi volt, aki két éve a Forma–1-es Brit Nagydíjon a verseny közben berohant a pályára a több mint kétszáz kilométer/órás sebességgel száguldozó autók közé. Ő Neil Horan szerzetes, aki akcióival a keresztény vallásnak szeretett volna több követőt szerezni.
Hivatalosan azonban mostantól nem lesz erre módja, ugyanis az 57 éves angol férfit a múlt héten hallgatta meg a south-warki érsek. A meghallgatás előtt Horan olyannyira biztos volt a sikerében, hogy az utcán egy röpke táncprodukcióval szórakoztatta a megjelent újságírókat.  Az érsek azonban másképp látta a történteket, és úgy vélte, hogy a szerzetes többet ártott a katolikus egyháznak, mint amennyit használni akart, így többé nem gyakorolhatja papi hivatást, és atyának sem lehet szólítani. n Kocsis Máté

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!