Hírek

2005.01.14. 08:24

A XVII. kerületben csökken a Fidesz-képviselők száma

Patay G.

Egyelőre bizonytalan, mikor alakulhat meg újra a Fidesz budapesti, XVII. kerületi szervezete, mert még nem hívták öszsze a párt országos választmányát sem. A decemberben feloszlatott kerületi csoport ugyanis csak akkor alakulhat újjá, ha a választmány jóvá- hagyja az új csoport tagnévsorát. Ehhez át kell tekinteniük a XVII. kerületi szervezet ügyét. A testület arról már decemberi ülésén döntött, hogy a szervezet ismételt megalakításával a választókerület elnökét, Ríz Leventét bízzák meg. Ríz a Reggelnek elmondta, hogy hatvan fővel alakul meg a csoport.

Az alakulóülés után pedig tagfelvételt hirdetnek. A korábbi elnök, Fachet Gergő egyelőre nem jelentkezett a csoportba, ennek határideje egyébként kedden lejárt. A csoport feloszlatásának egyik oka, hogy nem voltak elég aktívak a decemberi népszavazás kampányában. Más forrásból származó információnk szerint a fideszesek sokkal többet foglalkoztak a kerületi kampánnyal, mint a baloldal. A bizonytalanság következménye lehet, hogy a jelenleg nyolcfős kerületi Fidesz-frakció létszáma csökken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!