Hírek

2005.02.01. 00:00

Angyalföld döntésére vár a margitszigeti beruházás

Nagy V. Zs.

A margitszigeti uszoda bővítésével megrendezhető Budapesten a 2006-os Európa Bajnokság. Az elképzelés megvalósításához a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön járult hozzá. A terület közigazgatásilag a XIII. kerülethez tartozik. Így az építési engedélyeket csakis a helyi önkormányzat adhatja ki. A szervező Sportfólió Kht. december közepén nyújtotta be az elvi építészeti engedély iránti kérelmét.

– Néhány nappal ezelőtt az utolsó szakhatóság nyilatkozata is elkészült. A műemlékvédelmi, a tűzvédelmi, a vízügyi és környezetvédelmi hatóság, illetve a helyi ÁNTSZ is állást foglalt a kérdésben. A végső döntést ennek függvényében hozzuk meg, várhatóan a hét közepén – mondta a Reggelnek Csonka Tamás építési osztályvezető. Egyelőre azt nem árulta el, hogy jóváhagyó vagy tiltó határozat születik.

Az elvi engedély megadása a konkrét beruházás kivitelezését még nem teszi lehetővé. Ezt követően be kell nyújtani a kidolgozott építészeti terveket. Erre várhatóan februárban kerülhet sor – tette hozzá Csonka. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!