Hírek

2005.01.27. 06:52

Az előkészületek különösen „gondosak” voltak

Malonyai Péter

Több mint két esztendeje nyerte el Budapest a 2006 nyarára kiírt úszó Európa-bajnokság rendezési jogát, ám még mindig nem tudni biztosat a verseny körülményeiről. A lágymányosi helyszínnel kormánygaranciát kapott, majd költségkímélésből a Margit-szigetre „száműzött”
viadal körülményei ma véglegesek lehetnek, a Fővárosi Közgyűlés ugyanis most tárgyal arról, megadja-e a tulajdonosi hozzájárulást a Hajós Alfréd-uszoda körüli munkálatokhoz.
A téma 16. pontként került be a napirendbe, de fő, hogy bekerült. Ábrahám Attila sportállamtitkár – az idő rövidségére tekintettel – már október végén kérte az ügy tárgyalását. Azóta két rendes ülése volt a közgyűlésnek – a sürgető úszóügy nélkül. Ha minden igaz, ma a szervezők kezében lesz a hozzájárulás, és megkezdődhet a munka a Margit-szigeten.
Zavaró tényező lehet, hogy a sportbizottság – tegnapi döntése értelmében – nem támogatja a munkát.
Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke érthetően fogalmaz visszafogottan az ülés előtt: „ritka körültekintőek, gondosak voltak az előkészületek, biztos vagyok benne, hogy az elmúlt hónapokban a képviselők mindent megtudtak, ami fontos a témában, így biztosan bölcs döntést hoznak majd”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!