Hírek

2005.01.12. 00:00

Az idén mindössze egy járatot indít a BKV

V. Z.

Idén egyetlen új járatot indított  a BKV. A busz a Neumann János utcától, a Infopark B épületétől két irányban közlekedik. A rövidebb útvonalon a Petőfi híd budai hídfőjét éri el, a másik irányban a Móricz Zsigmond körtérre megy. Így bekapcsolja a városi közlekedési hálózatba az eddig „Bermuda-háromszögnek” számító Infoparkot. De csak hétköznapokon indítják. A járat nem kapott számot, s Infopark  néven közlekedik. Az BKV szerződéses járatként üzemelteti, a költségek jó részét az Infopark állja. Ettől még ugyanúgy jegyet kell lyukasztani rajta.

A rendszer nem új, a bevásárlóközpontok és önkormányzatok is fizetnek hasonló közlekedési szolgáltatásért. A külső kerületekben ezek a helyi járatok többnyire óránként indulnak. Aki kivárja, annak nem kell a belvárosba utaznia, ha el akar jutni  a kerület egy másik pontjára. Az önkormányzatok milliókat költenek évente saját buszjáratra, hogy a nehezen mozgó nyugdíjasok eljuthassanak a patikába, hivatalokba. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!