Hírek

2005.01.17. 00:00

Befestett bankjegyeket árultak az afrikai csalók

Szemán L.

Eddig egyedülálló csalás történt Magyarországon. Ingatlanügylet kapcsán egy kameruni és egy nigériai férfit fogtak el a minap, akiket a körmendi, a XIV. kerületi és a budaörsi rendőrök is kerestek. A HavariaPress szerint a két afrikai 2003-ban Körmenden több ingatlanforgalmazót és ingatlanos vállalkozót is megkeresett.

Azt mondták, hogy ötmillió dollárt akarnak befektetni magyar ingatlanokba. Egy körmendi vállalkozó ki is fizetett nekik ötezer eurót, hogy felvehessen ötmillió dollárt egy budapesti széfből. Azonban a kiváltott fémbőröndben fekete papírlapok voltak. Az afrikaiak kivettek három lapot közülük és vegyszerrel lemosták azokat. Egy száz-, illetve kettő ötvendolláros tűnt elő.

A vállalkozó bevitte a bankókat egy bankba, ahol megállapították, hogy valódiak. Az afrikaiak ezután kilencmillió forintot kértek, hogy további vegyszert adjanak a mosáshoz. A vállalkozó ki is fizetett 4,4 milliót, ám a vegyszert a mai napig nem kapta meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!