Hírek

2005.01.12. 06:58

Csípős volt a Kapros-menü

Jó formában teniszeznek a magyarok a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokság előtt.

Árvay Sándor

Canberrában immár két játékosunk is a nyolcaddöntőbe jutott a 110 ezer dollár összdíjazású WTA-tornán. A selejtezőből fölkapaszkodott Czink Melinda rangsorban jóval előtte álló versenyzőt búcsúztatott a főtábla nyitófordulójában, s kedden pedig Kapros Anikó folytatta a sorozatot. A világranglista 96. helyén álló, 21 éves magyar játékos kiütött a torna 3. helyén kiemelt Shaughnessyt (39.), aki mindössze öt játékot tudott begyűjteni a lendületes magyar ellen.

A folytatásban Kapros a 29 éves atlantai családanya, a pályafutása csúcsát 1995-ben elért Lee-Waters (91.) ellen küzd a legjobb nyolc közé jutásért, egyáltalán nem esélytelenül. A papírforma alapján kevesebb reményt táplálhat Czink Melinda (128.), akinek vetélytársa a 2. kiemelt izraeli Anna Smashnova (32.) lesz.

Balsikerű főpróbát tartottak a Grand Slam tornára készülő sztárjátékosok

KOrai búcsú Az indiai Madrasban címét megvédő spanyol, Carlos Moyá illetve a tavalyi Roland Garroson bajnok orosz, Anasztaszja Miszkina egyaránt befejezte szereplését a Sydneyben párhuzamosan zajló férfi illetve női tornán. Búcsúzott a volt szervakirály brit, Greg Rusedski valamint a francia nyílt bajnokságon 2002-ben győztes spanyol, Albert Costa is. Aucklandban Tommy Robredo és Juan Carlos Ferrero esett ki a nyitányon. Aucklandban 426 ezer dollár a pénzdíj, Sydney viadalán a férfiak 419 ezer dollárért csatáznak, a nők versenyének 585 ezer dollár az összdíjazása. A jövő heti melbourne-i szuperviadalon 12 millió dollárt osztanak szét, s még a selejtezők veszteseinek is jut valami.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!