Hírek

2005.01.18. 08:56

Csisztu családostól Pavarotti-rajongó

Olyan családban nőttem fel, ahol természetes volt a széles körű műveltség – mondja Csisztu Zsuzsa, a TV2 műsorvezetője.

Király K.

Luciano Pavarotti hangja is gyerekkori emlék. A családunk már akkor rajongott érte, amikor még csak a hangját ismertük. Édesanyám felvett mindent tőle, amit lehetett. Pavarotti 1986-ban járt először Magyarországon, az Erkel Színházban énekelte a Bohéméletet. El kellett kéredzkednem az edzésről, akkor válogatott tornász voltam, 16 éves. Rengeteget jártam színházba, Operába az unokatestvéremmel, aki balett-táncosnak készült. Bejáratos voltam az öltözői folyosókra is.

A Bohémélet szünetében belendültem az öltöző felé. Aprócska voltam, sikerült előrekúsznom az emberek között. Közben megjelent a menedzser és fölkért mindenkit, fáradjon a helyére. Hirtelen megjelent mögötte egy hatalmas kéz. Aztán egy hatalmas mosoly. Pavarotti meglátott és behúzott az öltözőjébe. Eszembe jutott: van nálam egy kép a tornászválogatottról. Megmutattam, és kezdtem kézzel-lábbal magyarázni, hogy már többször jártam „nála”, vagyis Olaszországban. Annyira tetszett neki, hogy még dedikálta is azt a fotót.

A hangja összetéveszthetetlen. Egy évszázadban csupán egyetlen olyan tehetség születhet, aki így tud énekelni. És Pavarot-tiból árad az életöröm. Minden szerepéből sugárzik. Ha tragikus alakot személyesít meg, akkor is tökéletes színészi alakítást nyújt.

Csisztu Zsuzsa

Budapest, 1970. február 15.

Eredmények: mesterfokú bajnok, válogatott tornász

1992–1998: MTV Telesport

1998-tól a TV2 szerkesztő-műsorvezetője

Díjak: Németh Gyula-díj, Ezüst Toll-díj

Könyvek: Csisztu vizet a pohárba!, Webnapló...

Király K. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!