Hírek

2005.01.14. 00:00

Csonttörésért tízezer jár

Sokáig emlegeti majd legutóbbi utazását Farkas Viktor. Olvasónk épp Rákoskeresztúrra buszozott, amikor az egyik kanyarban tenyerét csúnyán végigvágta egy kiálló vasdarab. Leszállt, s hazament. Ha időben ébred, kártérítés illeti meg.

Lázin Miklós András

[caption id="" align="alignleft" width="317"] A lapunknál jelentkező károsult nem adta az arcát. Sérülései nyolc napon belül gyógyultak, így nem tett feljelentést.
[/caption]– Épp egy kanyar jött, amikor bekövetkezett a baj – mondta érdeklődésünkre Farkas Viktor (27) vállalkozó. A lazán kapaszkodó fiatalember jobb keze bánta, hogy nem nézte meg alaposabban, mit markol. Ugyanis arról a kapaszkodóról korábban tréfás kedvű fiatalok bicskával eltávolították a műanyag borítást. A felszínre került éles vasdarab közel húsz centi hosszú vágást ejtett Farkas tenyerén. Olvasónk végül nem szólt a sofőrnek. Pedig az érvényes jeggyel, bérlettel rendelkező, a BKV Rt. szolgáltatásait jogszerűen igénybe vevő utasoknak a vállalat térítésmentes baleset-biztosítást nyújt. Mint a részvénytársaság Forgalombiztonsági és Ellenőrzési Főosztályától megtudtuk, ennek hatálya az egyes járatokon az utazás időtartama alatt, a fellépéstől annak elhagyásáig tart. A BKV járművein balesetet szenvedőknek a járművezetőhöz vagy a metróügyeleteshez kell fordulniuk. A sérülésről jegyzőkönyv készül. A közlekedési társaságnak éves szinten több millió forint kárt okoznak a rongálók.

Díjfizetés kártyával

Egy tegnapi hír nyomán felröppent, a közlekedési vállalat bankalapításon töri a fejét. Kiderült, tévedésről van szó. Olyan elektronikus pénztárcát terveznek, amellyel érintés nélkül lehetne az utazások díjait fizetni. A plasztiklapocska nem helyettesítené a bankkártyát.

A biztosító állja

Halál: 1,2 millió forint

Kórházi térítés: 1500 forint

Ruházat-, poggyászsérülés: 40 ezer forintig

Csonttörés: 10 ezer forint

Forgalmi balesetek száma a BKV-járatokon

1999 2000 2001 2002 2003

Összes baleset 2843 2550 2616 2618 2503

Saját hibás baleset 870 743 804 785 728

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!