Hírek

2005.01.15. 09:15

Czink Melinda továbbra is menetel

A nagyszerű formába lendült Czink Melinda remek játékkal, két szoros szettben legyőzte az amerikai Lindsay Lee-Waterst, s ezzel bejutott a canberrai 110 ezer dollár összdíjazású női tenisztorna döntőjébe.

Riskó Márton

A világranglistán 128. helyen álló magyar játékos mindkét játszmát rövidítésben nyerte meg a korábban Kapros Anikót is legyőző amerikai vetélytársával szemben.
Czink a szombati fináléban – hozzá hasonlóan – a selejtezőből a főtáblára került, szerb-montenegrói Ana Ivanoviccsal találkozik, aki az elődöntőben az ukrán Julijana Fegyakot verte két sima szettben. 
Czink a canberrai torna kedvéért lemondta az Ausztrál teniszbajnokságon való részvételt. Úgy fest, nagyon jó döntést hozott. Érdekes, hogy az ötödik kontinenst jelentő ország fővárosában nyert két mérkőzést a selejtezőben, majd a harmadik találkozóján ugyan kikapott, mégis tovább tudott lépni. A főtáblán ellenben azóta bombaformában teniszezik.
A legnagyobb fegyverténye talán a világranglista 32. helyen álló Anna Smashnova legyőzése volt. De ugyancsak nagy eredmény
a ranglistán hetvenhetedik német Marlene Weingärtner kiejtése is. Péntek délelőtt Melinda sorozatban már harmadszor gyűrt le az első százba tartozó ellenfelet: Lindsay Lee-Waters 91. a WTA-nál.
Canberra (összdíjazás 110 ezer dollár). Czink Melinda–Lee-Waters (amerikai) 7:6 (7-1), 7:6 (7-4), Ivanovics (szerb-montenegrói)–Fegyak (ukrán) 6:1, 6:2

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!