Hírek

2005.01.06. 00:00

Egy kézbe kerül a mosás, a takarítás és a védelem

Zsidai P.

Saját céget hoz létre a Fővárosi Önkormányzat a tulajdonában lévő kórházak ellátásának kiszolgálására. A társaság központilag fogja intézni a tizenhét egészségügyi intézmény mosodai, élelmezési, anyag- és
eszközbeszerzési, takarítási, vagyonvédelmi és ingatlanhasznosítási tevékenységét. A főváros többmilliárdos megtakarítást vár a kezdeményezésétől.

A tervezetről készített GKI-tanulmány a gyógyszerellátást és a labordiagnosztikát jelölte meg olyan területekként, ahol a legtöbb megtakarítás várható. Előbbinél néhány százmilliós, utóbbinál jelentős költségcsökkenésről beszél. Ezek azonban nem szerepelnek a Fővárosi Közgyűlés által decemberben elfogadott határozatban.

A tanulmány szerint az élelmezéssel száz, az ingatlanhasznosítással 60-100, a beszerzéssel harminc-ötven milliós megtakarítás nyerhető.
A mosodai, takarítói, vagyonvédelmi tevékenységek központosítása ugyanakkor semmilyen megtakarítást nem hoz, sőt több százmilliós befektetést igényel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!