Hírek

2005.01.22. 00:00

Elfogyott az aszódi pénz

Gőzerővel folyik a hajsza az aszódi rablás még szabadlábon lévő résztvevői ellen. Ismét elfogtak a rendőrök három, Pál Tibor gyanúsítotthoz köthető férfit. Ezzel egy leszámolást is megakadályoztak.

Szemán László

Az eddigi legnagyobb zsákmányt, 481 millió forintot hozó, 2003-as aszódi pénzszállítórablás tíz gyanúsítottját már elfogták a rendőrök. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói továbbra is keresik a Boka becenéven ismert Pál Tibort (46) és Nagy Tibort (31). Ők az októberben elkapott Kiss Károllyal (33) közösen hajtották végre a támadást. Pál és Nagy vélhetően külföldön bujkál. Biztosnak tűnik, hogy egy ideig Franciaországban voltak, és egyes hírek szerint most Romániában rejtőzködnek. Ezt abból gondolják a rendőrök, hogy időközben elfogták F. Ferencet, aki Pál unokatestvére, és Franciaországban, majd Romániában költötte a pénzét. Amiről egyelőre nem tudják, hogy miből is származik.
Az egyébként tatabányai F. Ferencet, D. Zsoltot és sofőrjüket,
S. Zsoltot Józsefvárosban, a Baross utcánál kapták el a kommandósok. F. Ferencet és D. Zsoltot kábítószerügyek miatt köröztette a büntetés-végrehajtás. Ráadásul most meggyanúsították őket lőfegyverrel és lőszerrel való viszszaéléssel, mivel F. Ferenc zsebében élesre töltött pisztolyt találtak. Azt még vizsgálják a rendőrök, hogy F. Ferencet és D. Zsoltot Pál Tibor küldte volna haza azzal, hogy rendezzék el Kiss Ká-roly volt feleségének és  új élettársának a sorsát. Pál szerint ugyanis ők adhatták fel jó cimboráját, Kisst a rendőrségnek.

Nem lehet egy perc nyugtuk sem a rendőrök miatt

Pál Tibor tokod-ebszőnybányai lakos. Nemcsak az aszódi rablás miatt keresik, hanem a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság körözi a beremendi Duna–Dráva Cement Kft. kirablása miatt. Pál és

Kiss 2002. szeptember 7-én Bere-menden megtámadta az őrséget és 25 ezer eurót zsákmányolt.

Nagy Tibort azért keresik, mert egyebek mellett telefonlistákkal is bizonyítható, hogy személyesen is részt vett 2003. május

12-én az aszódi fegyveres rablásban. Kiss, Pál és Nagy többször is rálőttek a Petőfi Sándor utcai OTP-nél várakozó Group 4 Falck pénszállító autójára. A rendőrök tudják, hogy ki mennyit lőtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!