Hírek

2005.01.18. 08:31

Elkerülő utat építenek Gödöllőnél

Lázin Miklós András

A régi hármas út Gödöllőt elkerülő szakasza régóta hiányzik az autósoknak. A zsúfolt közlekedési folyosó keresztülmegy a városon. A sebességcsökkentést nehezen tűrő sofőrök a fokozott rendőri ellenőrzés mellett is rengeteg balesetet okoznak. Jó hír a gépjárművezetőknek, hogy február elején végre hozzáfognak a várost elkerülő út első elemének kialakításához.
A 3-as főút 27-es kilométertáblája után, a nagyremetei ipari park mellett ugyanis május közepére elkészül az első körforgalmi csomópont. A Pest Megyei Közútkezelő Kht. a 240 millió forintos beruházásra az Egri Útépítő Rt.-vel kötött szerződést. Ezt követően a tervek szerint elsőként a Gödöllőt elkerülő út nyugati, az M3-as autópályát az Isaszegi úttal összekötő szakasza épülhet meg. Így jelentős átmenőfor-galomtól szabadulna meg a település. A körforgalmú csomópont fontos szerepe, hogy egybefűzze az önkormányzat közreműködésével megvalósuló Gödöllői Ipari Parkot az országos főközleke-dési úttal.
Az országos fejlesztési tervekben úgy szerepel, a közelben halad majd át az M0-s körgyűrű keleti szakaszát az M3-as autópályával összekapcsoló 2×2 sávos átkötés. Az M31-es gyorsforgalmi útnak 2007-ig kell elkészülnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!