Hírek

2005.01.06. 00:00

Fiát okolja sorsáért az orvos

Megingott Kiss Tibor (69) bizalma a hatóságokban. A nyugdíjas körzeti orvostól bírósági ítélet alapján három és fél milliót követel a végrehajtó, pedig soha nem bűnözött. Csak hibázott.

Szemán László

 Kiss Tibor 34 évig dolgozott orvosként, 1961-től 1995-ig volt a Szabolcs megyei Penészlek körzeti, illetve háziorvosa. Ma már teljesen nincstelen. Budapesten él. A 72 ezer forintos nyugdíjának csak a felét kapja kézhez, a többit elviszi a végrehajtó. Kiss saját fiát okolja a sorsáért. Még 1995-ben kölcsönt adott neki cégalapításhoz. Egy hajdúszoboszlói panziót üzemeltettek, ám az üzlet becsődölt. Végül fia cége eladta 30 millióért a panziót, ám a szerződés ellenére nem fizette ki az apját. Aki azóta is pereskedik.
– Soha nem követtem el bűnt, hibázni valóban hibáztam. Megbíztam a családomban, és nem írtunk papírt a kölcsönről.
A rendőrségi és bírósági jegyzőkönyvekben a volt fiam, ma már nem tekintem annak, és üzlettársa elismerte a kölcsönt. Szerződés van a panzió eladásáról is, ám ennek ellenére a Szegedi Ítélőtábla jogerősen elutasította a keresetemet. Évekig pereskedtünk. Szerintem a bíróság megrögzött pereskedőnek tart, ezért nagyon súlyosan megbüntetett. 3,5 millió forintot követelnek rajtam perköltség és illeték címén. Még a gyilkosoknak is megadja a bíróság a lehetőséget az újrakezdéshez, én nem kaptam meg ezt – panaszolta Kiss Tibor.
A Reggelnek átadott iratok alátámasztják állításait. Mindenesetre tavaly perújrafelvételt kért a Legfelsőbb Bíróságon, ám máig nem kapott választ.
– Ez a budapesti lakás, ahol élek, félig az élettársamé, félig
a volt fiamé. Annak idején nekiajándékoztam, amit „meg is hálált”. Bár Amerikáig meg sem állt, még onnan is a véremet akarja. Volt feleségemmel, az anyjával együtt bepereltek, és öt évre visszamenőleg a lakásnak
a bérleti díjaként havi negyvenezer forintot és kamatait követelik rajtam. Ellenkeresettel éltem, és megtámadtam a bíróságon az ajándékozást. Nem tudom, miért tették ezt velem. Mint ahogy azt sem, hogy a hatóságok miért közreműködtek a tönkretételemben – monta Kiss.

A nyugdíjas körzeti orvostól bírósági ítélet alapján három és fél milliót követel a végrehajtó, pedig soha nem bűnözött. Csak hibázott. Szemán László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!