Hírek

2005.01.25. 09:56

Fidesz: tettek helyett beszéd

Nincs változás az emberek életében, a kormány munka helyett a kommunikációjával törődik – így értékelte a Fidesz a kabinet első száz napját. Az MSZP a bírálat helyett javaslatokat vár.

Szakács Árpád

A Gyurcsány-kormány első száz napja alatt nőtt a munkanélküliség, jelentősen emelkedett az államadósság, felére csökkent a lakáshitelt felvevők száma, és soha olyan kevés gyermek nem született, mint a legutóbbi időszakban – értékelte a kabinet munkáját Pokorni Zoltán. A Fidesz alelnöke hozzátette: a kormány ahelyett, hogy megoldaná a társadalmat foglalkoztató mindennapi gondokat, inkább a saját kommunikációjával foglalkozik. Szerinte a Fészekrakó program nem segít a fiatalok lakásproblémáin, hiszen a havi 80–120 ezer forintos törlesztőrészlet nem reális bruttó 143 ezer forintos átlagjövedelem mellett. Kitért arra is, szerinte a kormány előszeretettel választ olyan politikai témákat, amelyek megosztják a magyar társadalmat. Ilyennek nevezte a határon túliak és határon belüliek, hívők és nem hívők, gazdagok és szegények közötti ellentéteket.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője úgy nyilatkozott: nem a kormány osztja meg az embereket, hanem az életkörülmények. Ha ezen a téren vannak javaslatai a Fidesznek, akkor a közelgő négypárti egyeztetésen megvitathatják azokat – tette hozzá. Mint fogalmazott: a kormány eddigi munkája éppen a társadalmi szakadékok áthidalását szolgálja. Erre jön létre az új adópolitika, lakástámogatási rendszer, és a munkahelyteremtés. Vannak területek, ahol még nem sikerült a kitűzött célt elérni, de szívesen vesznek minden olyan felvetést, amely segít megoldani a problémát – hangsúlyozta Lendvai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!