Hírek

2005.01.20. 00:00

Hogyan számolják meg a városi hajléktalanokat?

Vajta Z.

Megszámolják a budapesti hajléktalanokat. A különleges népszámlálást civil szervezetek kezdményezték. Jelenleg nem lehet tudni, hányan élnek hajlék nélkül az utcákon, mert nem készült még átfogó felmérés. Az intézmények, szervezetek csak becsült adatokkal rendelkeznek. Vannak, akik úgy tudják, naponta 600-an töltik az éjszakát Budapest utcáin. Mások viszont öt-nyolc ezerre teszik a hontalanok számát. Az egész országra vonatkozóan is csak sejtéseik vannak az illetékeseknek. Óvatos becslések szerint hatvanezer hajléktalan él Magyarországon.

A szakmai szervezetek most elhatározták, hogy összeszámolják a budapesti hajléktalanokat. Ehhez több mint száz körzetre osztották fel a fővárost. Minden zeg-zugot bejárnak, az ott lakókról feljegyzést készítenek, az adatokat pedig a központba továbbítják. Ám kevés a szociális munkás, így kétszáz önkéntes jelentkezőt várnak a munkára február 3-án. A népszámlálás kapcsán egyéb-ként segíteni tudnak azokon, akik súlyos betegek, de nem akarnak vagy nem tudnak elmenni orvoshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!