Hírek

2005.01.07. 05:26

Januárban már emelt nyugdíjat hoz a postás

B. K.

A 6,3 százalékos nyugdíjemelés átlagosan 3600 forinttal magasabb öregségi ellátást jelent a nyugdíjasoknak. A januári nyugdíjfizetési napokon már az emelt összeget kézbesítik a postások, s a bankszámlákon is az új, magasabb összegű ellátmány jelenik majd meg. A kormány döntése értelmében az öregségi és a rokkantsági teljes nyugdíj, továbbá a baleseti rokkantsági nyugdíj esetében az emelés összege nem lehet kevesebb 1800 forintnál. A legkisebb nyugdíj minimumösszege 24700 forint, míg az árvaellátás legkevesebb 21 ezer forint lesz.
Az idén is folyósítják a háromheti nyugellátmánynak megfelelő 13. havi nyugdíjat. A pénz első részletét még májusban, a második felét pedig novemberben kapja meg a 2 millió 700 ezer nyugdíjas. Az év második felében kiegészítő nyugdíjemelésre is ígéretet tett a kormány, attól függően, hogy a pénzromlás mértéke meghaladja-e a 4,5 százalékra tervezett inflációt – jelentette be csütörtökön Korózs Lajos, a szociális minisztérium államtitkára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!