Hírek

2005.01.27. 00:00

Játszótereket fejlesztenek Zuglóban

Nagy V. Zs.

Zuglói játszóterek fejlesztési koncepciójáról döntött egyhangúlag a képviselő-testület legutóbbi ülésén. A többnyire kevés és korszerűtlen felszereltséggel rendelkező, kis területen, a főutak közelében elhelyezkedő játszóhelyeket nemsokára felszámolják. A rossz állapotban lévő és az érvényes szabványoknak nem megfelelő játszóeszközök fenntartási költségei indokolták a döntést – mondta Pálffy Imre, a városüzemeltetési osztály vezetője.
A tervek szerint a jelenlegi 95-ből 49 játszóhely maradna, amelyek nagy részét felújítaná és kibővítené a kerület. Jelenleg tizenhat nagyobb területű, jó minőségű eszközökkel felszerelt játszótér található, ezek komolyabb átalakítást nem igényelnek. Ezen felül 32 játszóhely teljes átépítését, korszerűsítését tervezik. A bontásra ítélt területeket parkosítják, ahol érdemes, meghagyják a padokat. A homokozókba virágágyásokat telepítenének, pihenősarkokat hoznának létre. Összesen egy játszótér felújításának vagy megszüntetésének sorsa nem eldöntött.
A szóban forgó terület sorsa egy fővárosi pályázat eredményétől függ.

Kötelező szabályok

A gyerekek védelme érdekében az Európai Unió előírja, milyen játszóterek működhetnek a tagországokban. Azokat a játszóhelyeket, ahol az átalakítások nem lehetségesek, 2007-ig fel kell számolni. A XIII. kerületben például a képviselő-testület 2003-ban határozott arról, hogy ötven játszótér marad csak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!