Hírek

2005.01.19. 07:02

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Ünnepi koszorúzás A Magyar Kultúra Napja alkalmából koszorúzást tartanak Kölcsey Ferenc Batthyány téri szobránál. Az esemé-nyen beszédet mond Taxner Ernő, a Kölcsey Társaság elnöke. (kg)

II. kerület Bizottsági összejövetel Ülést tart a gazdasági és tulajdonosi bizottság  ma tizenhét órakor. A tanácskozást Láng Zsolt, a bizottság fideszes elnöke hívta össze. (kg)

III. kerület Új laktanya Feb- ruárra elkészül a békásmegyeri tűzoltólaktanya. A négyszázmillió forintos beruházás  jóvoltából nyolcvanezer ember élhet nagyobb biztonságban. (kg)

IV. kerület KÖZÉLETI KÉRDÉSEK Egy csésze tea mellett kötetlen beszélgetésre várják a lakókat a káposztásmegyeri MSZP-s önkormányzati képviselők és Csizmár Gábor országgyűlési képviselő a Közösségi Házban, csütörtök délután hat órakor. (nvzs)

V. kerület Juttatás Tíz gyermek jelképes örökbefogadásával támogatja a kerület a Baptista Szeretetszolgálat árvaházának felépítését és működését Srí Lankán. A helyhatóság idővel vendégül is látna néhány gyermeket. (ned)

VI. kerület Kétmillió forint Terézváros kétmillió forintot szán a délkelet-ázsiai szökőár károsultjainak. Az adományról a képviselő-testület csütörtöki ülésén döntenek. (ned)

VII. kerület Jelentkezés Parlamentlátogatást szervez a kerület országgyűlési képviselője, Filló Pál. A pénteki programra még ma lehet jelentkezni a 321-0637-es telefonszámon. (ned)

VIII. kerület SZEBB, TISZTÁBB A Corvin-Szigony tervben szerepel faültetés, parkosítás, játszó- és közterek kialakítása. Mindez a szebb környezetet, és a városrész levegőtisztaságát is szolgálja. (dná)

IX. kerület Beszélgetés a rendezővel A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben január 21-én 17 órakor Szabó István filmrendezővel Marx József beszélget. A program ingyenes, a bejelentkezés azonban szükséges. Telefon: 218-7420, e-mail: [email protected]. (dná)

X. kerület TESTÜLETI ÜLÉS Az önkormányzat soron következő ülését csütürtök reggel 9 órától tartja. A napirendi pontok egyike a Srí Lanka-i Magyar Baráti Társasággal való együttműködés. (dná)

XI. kerület Reklámtábla-rendelet. A képviselő-testület csütörtöki ülésén tárgyal a közterületi reklámok ügyéről. Újbuda szeretné átvenni a hirdetési felületek kezelését a fővárostól. (tt)

XII. kerület Játszóház  A Virányosi Közösségi Házban péntekenként 16.30–18.30-ig  a Kiskakukk Tehetséggondozó Alapítvány játszóházat tart.  A foglalkozáson egészséges gyerekek várják szeretettel  sérült játszótársaikat. (vs)

XIII. kerület SEGÉLY Egymillió  forinttal járul hozzá a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa áldozatainak a megsegítésére az önkormányzat. Az összeget  a Vöröskereszt számlájára átutalták. (nvzs)

XIV. kerület FESTÉSZET Kosaras Renáta festőművésznő kiállítását a Suzuki Ház Galériában csütörtökön 18 órakor Árpa  Attila nyitja meg. (nvzs)

XV.kerület Egyház Önálló református egyházközség alakult Újpalotán. Fogarasi Gábor lelkész heteken belül beköltözik az egyházmegye által vásárolt újpalotai lakásba, ahol az egyházmegye hivatala is működni fog. (pg)

XVI.kerület Honlapgondok Akadozik a kerület internetes honlapja. Az világhálón nem lehet bejelentkezni az okmányirodába sem. (pg)

XVII. kerület Testvérváros Testvérvárosi kapcsolatot létesít  a kerület Bécs XVII. kerületével. Az erdélyi Gyergyószentmiklós és a horvátországi Lovran után ez lesz a harmadik testvérvárosa a kerületnek. (pg)

XVIII. kerület ELISMERÉS  Posztumusz Német László-díjat kapott a Magyar  Kultúra Napja alkalmából  a Dohnányi Ernő Zeneiskola egykori igazgatója, a 47 éves korában elhunyt Tihanyszegi Mária. (vz)

XIX. kerület KATASZTRÓFA Harminc délkelet-ázsiai árvát fogad örökbe az önkormányzat. A kerület egy éven keresztül havi háromezer forint támogatást nyújt az egyedül maradt gyermekeknek. (vz)

XX. kerület KÖRNYEZETVÉDŐK Környezetszépítő mozgalmat hirdet a kertes házak lakóinak az önkormányzat. A jelentkezők vállalják az utcai zöld sáv gondozását és a járdák tisztán tartását. (vz)

XXI. kerület Újság Ezen a héten ismét várhatják a kerületi hírekről beszámoló önkormányzati lapot a kerület lakói. Az idei évtől ugyanis hetente jelenik meg az újság. (vcs)

XXII. kerület szabadidő Ismét kulturáls programokat szervez a kerület legnagyobb bevásárlóközpontja. Pénteken délután egy show-műsor keretében ismert együttesek is színpadra lépnek, a belépés ingyenes. (vcs)

XXIII. kerület Évzárás A képviselő-testület ülésén beszámoló hangzott el a Polgármesteri Hivatal 2004. évi munkájáról. A hivatal osztályai külön-külön adtak tájékoztatást. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!