Hírek

2005.01.31. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület ÉRTÉKELÉS Pontozhatják a kerület világhálós honlapjának (www.budavar.hu) tartalmát és minőségét az elektronikus újság olvasói. (kg)

II. kerület PÁLYAVÁLASZTÁS Ingyenes tanácsadásra várják az iskola- és szakmaválasztás előtt álló tizennégy-tizennyolc éves fiatalokat hétfőn 16-18 óra között a Kölyökparkban. (kg)

III. kerület ÉVNYITÓ Az óbudai önkormányzat február 2-án 9-től tartja idei első rendes testületi ülését. Előreláthatóan harmincegy napirendi pontot tárgyalnak meg. (kg)

IV. kerület ÉPÍTKEZÉS A Pamut-sportpálya beépítése mellett döntött az önkormányzat illetékes bizottsága. A terv szerint öregek otthona vagy családi házak épülnének majd a területen. (nvzs)

V. kerület DÍJ Múlt héten lezárult a javaslatok gyűjtése a kerület Pro Civibus díjára. Az önkormányzat kitüntetésére a helyi köz érdekében munkálkodó polgárok személyére lehetett javaslatot tenni. A díjat március 15-én adják át. (rv)

VI. kerület RENDŐRSÉG Február 1-jéig kérte Lamperth Mónika belügyminiszter Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánytól a VI. kerületi önálló rendőrségre vonatkozó javaslatokat, amely várhatóan június 1-jén kezdi munkáját. (rv)

VII. kerület LELKI BAJOK Mentálhigiénés tanácsadásra várja a rászorulókat a Kiút Egyesület minden csütörtökön este 6-tól 9 óráig az Erzsébetvárosi Közösségi Házban. Telefon: 413-3554. (rv)

VIII. kerület MEGÚJULÁS A főváros is támogatni kívánja a több tízezer lakosú Magdolna-negyed városrehabilitá-cióját. A kerület 2009-ig másfél milliárd forintot szán a fejlesztésre. (dná)

IX. kerület GYERMEKFOGLALKOZÁS A Ferencvárosi Művelődési Központban ma reggel 9-től 15 óráig a Baltazár Gyermekszínház értelmi sérült fiataljainak foglalkozását tartják. Várják az érdeklődőket a szervezők. (dná)

X. kerület ÜGYINTÉZÉS Kőbánya bővíti új honlapját (www.xker.hu). Olyan szolgáltatásokat terveznek, amelyek-kel a hivatalos ügyek elektronikus úton történő intézését könnyíthetik meg. (dná)

XI. kerület VOKS A XI. kerületi képviselő-testület ellenszavazat és tartózkodás nélkül nevezte ki február 1-jei hatállyal Nagy Arankát az újbudai Egyesített Szociális Intézmények vezetőjévé. (ka)

XII. kerület ÖSSZEJÖVETEL Az egykori Magyar Optikai Művek nyugdíjasai tartanak találkozót ma a Csörsz utcai Művelődési Központban. (ka)

XIII. kerület ÉRDEKVÉDELEM Nyolcadik alkalommal rendezték meg a hét végén a kerületi civil szervezetek napját az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A rendezvény fővédnöke dr. Tóth József polgármester volt. (nvzs)

XIV. kerület GYÓGYULÁS Rákellenes összejövetelt tartanak az Uzsoki utcai Kórházban kedden 15 órai kezdettel. A sorozat első témája a táplálékkiegészítő szerek. (nvzs)

XV. kerület OKTATÁS Nyílt napokat tartanak a kínai–magyar kéttannyelvű iskolában. Az intézmény várja a magyar, illetve az anyanyelvüket nem beszélő kínai gyerekek jelentkezését. (pg)

XVI. kerület FELÚJÍTÁS A kerület képviselő-testülete elfogadta a Fidesz frakcióvezető sürgősségi javaslatát. Eszerint az önkormányzat felújítja a Jókai utcai szakrendelő melletti gyermekorvosi rendelő és a védőnői hálózat épületét is. (pg)

XVII. kerület FOGADÓÓRA Hoffmann Attila polgármester legközelebb január 31-én tart fogadóórát. Bejelentkezni az ügyfélszogálaton és az okmányirodán lehet. (pg)

XVIII. kerület KULTÚRLOVAG A Magyar Kultúra Lovagja lett a kerületben élő Frech Ottó fafaragóművész. A Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1998-ban alapította a Kultúra Lovagja címet. (vz)

XIX. kerület INTERNETES ÜGYINTÉZÉS Bárki foglalhat előzetesen időpontot az okmányirodákban a kormányzati portálon (www.magyarorszag.hu). (vz)

XX. kerület VÉDELEM Közbiztonsági alapítványt hoz létre az önkormányzat. A szervezet a kerületi polgárőrség és a rendőrség munkáját fogja támogatni. (vz)

XXI. kerület PÁLYÁZAT Az idén hetvenéves Csepeli Horgász Egyesület rajzpályázatot hidetett. A kerülei általános- és középiskolások egyénileg pályázhatnak „Legszebb vízparti élményem”, illetve „A jövő vízpartja” témakörökben. Cím: 1213 Bp., Királyerdő út 192. (vcs)

XXII. kerület ZENE Farkashajsza címmel február 8-án, kedden Vlagyimir Viszockij dalait William Shakespeare Hamletjének felhasználásával adja elő Hobo a KUSZÁ-ban. (vcs)

XXIII. kerület TÁMOGATÁS Már be lehet adni a súlyosan mozgáskorlátozott személyek 2005. évi közlekedési támogatásának megállapítására szóló kérelmeket. A határidő ez év április 30-ig. Az elmúlt évben támogatásban részesülőket írásban tájékoztatják annak feltételeiről, és kiküldik számukra az igényléshez felhasználható formanyomtatványt is. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!