Hírek

2005.01.29. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Engedély
Január 31-én lejárnak a tavaly kiadott budavári behajtási engedélyek. Ha valaki nem hoszszabbíttatta meg a közelmúltban, annak érvénytelenítik mágneskártyáját. (kg)

II. kerület KITÜNTETÉS
Csokonai-díjat kapott a negyvenkét éves Budai Táncklub. A kitüntetést Cs. Szabó Mária intézményvezető a közelmúltban vette át Hiller István kulturális minisztertől. (kg)

III. kerület KAPUZÁRÁS
Az óbudai önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében a Zápor Általános Iskola és Gimnázium középiskolai oktatása 2005–2006-os tanévtől kimenő rendszerben megszűnik. (kg)

IV. kerület ÓVODÁSOKNAK
Valamennyi újpesti általános iskola képzési módját ismerteti
az újpesti önkormányzat új kiadványa, amelyet eljuttattak az iskolaválasztás előtt álló családokhoz. (nvzs)

V. kerület SZÉPÍTÉS
Eltávolítják a nyilvános vécét a Március 15. térről is. Az illemhelyet, több automatához hasonlóan, rossz műszaki állapota miatt kellett megszüntetni. A főváros a közeljövőben a Belvárosban is felállítja új, korszerű illemhelyeit. (rv)

VI. kerület CSUKLÓPÁNT
Ötvennyolcezer forint nyugdíjhatárig ingyen vehetik igénybe a csuklóra erősített segélykérő készüléket az otthon élő rászoruló idősek és fogyatékosok. A rendszert a Terézvárosi Gondozó Szolgálat működteti. (rv)

VII. kerület TÁNCHÁZ
Vasárnaponként a Sirtos görög táncházba várja a városrészben élőket az Almássy Téri Szabadidő Központ. A rendezvényre este 18 órától 22 óráig várják az érdeklődőket. (rv)

VIII. kerület VÉRADÁS
Az önkormányzat február 1-jén 8 és 14 óra között a Heim Pál Gyermekkórház javára véradónapot rendez a hivatal 300-as tanácstermében. A pedagógusok, illetve a felnőtt diákok jelentkezését várják a 210-1625-ös számon. (dná)

IX. kerület EBEK
A Ferencvárosi Kutyatartók Szervezete a hét minden napján szolgál többek közt közegészségügyi tájékoztatással is. Cím: Knézich u. 4. Telefon: 217-5720. (dná)

X. kerület KISDEDEKNEK
Szülők részvételével szervez csecsemőúszást a Kőbányai Szabadidőközpont. Szerdán az esti órákban, szombatonként délelőtt. Tájékoztatás: 30/900-6725. (dná)

XI. kerület HULLADÉK
Áthelyezték korábbi helyétől 120 méterre az őrmezői Spar áruház melletti hat szelektív hulladékgyűjtő edényt a közösségi házzal szemközti oldalra. (ka)

XII. kerület TÉLŰZŐ
A Harmónia Táncklub szervezésében felnőttfarsangot tartanak szombaton este a Virányosi Közösségi Házban. (ka)

XIII. kerület ÚJ OKLEVÉL
Jubileumi diplomát igényelhetnek a kerületben lakó nyugalmazott pedagógusok. Arany, gyémánt és rubin díszoklevelet kapnak, akik 50, 60, illetve 70 éve végezték tanulmányaikat. A kérelmeket február 21-ig várja
az önkormányzat. (nvzs)

XIV. kerület SLÁGEREK
Farsangi koncert lesz szombaton a Zoborhegy téri Regnum Marianum Plébánián. A zenekedvelők népszerű operákból és musicalekből hallhatnak részleteket. (nvzs)

XV. kerület RENDZAVARÓK
A rendőrség segítségét kérte a Fidelitas kerületi elnöke, mert pár napja fiatalok zavarták meg a Trianon című film vetítését a Fidesz irodájában. (pg)

XVI. kerület ÁRVERÉS
Lakásokat és üzlethelyiségeket árverez, illetve ad bérbe az önkormányzat február 10-én. Lakások esetében február 4-ig, üzletek esetén az árverést megelőző napig lehet jelentkezni az ügyfélszolgálaton. (pg)

XVII. kerület EGYÜTTES ÜLÉS
A kerületi MSZP-szervezet elnöksége január 31-én a XVI. kerület MSZP-szervezetének elnökségével közös ülést tart. Vendégük Szekeres Imre,
a párt elnökhelyettese. (pg)

XVIII. kerület KATALÓGUS
Az önkormányzat virtuális képzőművészeti katalógust készül létrehozni. A helyi művészeket arra kérik, küldjék el digitalizált alkotásukat a honlap szerkesztőségébe ([email protected]). (vz)

XIX. kerület GALAMBOK
A kispesti Vigadóban a hét végén galambkiállítást rendeznek. Az eseményen más kistestű madarakat is felvonultatnak. (vz)

XX. kerület BUSZ
Saját buszjáratot indít tavasszal az önkormányzat. A busz félóránként jár majd a Gubacsi úti lakótelep, a sporttelep és az épülő Zodonyi úti lakópark között. (vz)

XXI. kerület ZÖLDSZÁM
A kerület lakói ingyenesen hívható számon mondhatják el problémáikat az önkormányzat illetékeseinek. A 06-80/201-253-as vonalon éjjel-nappal fogadják a hívásokat. (vcs)

XXII. kerület ÉNEK, VERS
Farsang-farki mulatság címmel Sebő Ferenc és Varró Dániel estje lesz február 5-én 19 órakor a Vojnovich–Huszár-villában. (vcs)

XXIII. kerület KÖZÉLET
Megalakult a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt Soroksár kerületi alapszervezete. A jövőben aktívan részt kívánnak venni a helyi közéletben. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!